MENU

Vijfdaagse retraite Totale ontspanning

Neem een mini-vakantie in jezelf. Kom tot rust tijdens deze 5 daagse ontspannende stilteretraite onder begeleiding van Fleur van Schuylenburch.


Voel je je opgejaagd, vermoeid of ervaar je (dagelijkse) stress? Zoek je tijd om eindelijk op adem te komen? Of verlang je naar rust, stilte of bezinning? Dan is dit programma iets voor jou – én het verdiept direct je welzijn!

Tijdens deze ontspannende stilteretraite kom je namelijk helemaal tot rust en maak je kennis met directe methodes om je beter te voelen én je levenskrachtig te blijven voelen thuis. Je werkt aan het versterken van je immuunsysteem en het ondersteunen van innerlijke rust en balans.

De nadruk ligt vooral op ontspanning, de kracht van je adem en meditatie (in beweging). Alles om stress te verminderen, rust ruimte te geven en innerlijke kracht aan te boren. Je komt letterlijk op adem, aangezien een bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. Naast meer veerkracht en vitaliteit kun je ook beter slapen en ervaar je meer levenslust.

Één op de drie mensen ervaart – in meer of mindere mate – stress, zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Fleur begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt. Daarbij zullen ook diverse ontspanningsoefeningen bijdrage aan het herstel van je hele zijn.

Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. In de combinatie van toegankelijke (ademhalings)oefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven.

Je hoeft jezelf niet als diepzeeduiker, yogi of verlicht te beschouwen om mee te doen aan dit programma.

Programma:
Deze 5 daagse staat in het teken ontspanning, adem en stilte. Onder de bezielde begeleiding van Fleur krijg je verschillende technieken en oefeningen aangereikt zodat je uitgerust en helder het programma verlaat. En het klooster ontzorgt je tijdens je verblijf.

Het dagschema bestaat uit een ochtendwandeling en meditatie, twee gezamenlijke adem- en ontspanningssessies en een avondsessie. Verder is er ruimte om de inzichten van je gedachtenwereld, de uitwerkingen van je ademwerk en de stilte te ervaren. Het dagschema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen.

Alhoewel elk programma van Fleur dezelfde structuur heeft, zijn ze elke keer net anders.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan programma’s
‘Voor het eerst sinds maanden heb ik weer oprechte blijdschap gevoeld en verdriet toegelaten. De batterij is écht weer opgeladen. Ik heb genoten van de hele ambiance.’

‘Zeer waardevol om een aantal dagen met mezelf te zijn, boeken lezen, schrijven, ademen, yoga. Het heeft mij veel ruimte in mijzelf gegeven en de ruimte om mijn plek in te nemen. Stand tall and firm.’

‘Ik ben een ‘ander mens’ geworden. Door de adem ben ik mezelf en mijn innerlijke kracht en gezondheid weer gaan ervaren. Ik kan nu bewust en autonoom aan de slag verder thuis’

‘De adem- en ontspanningssessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien. Ik had niet gedacht dat ontspannen zo makkelijk zou zijn.’

‘Ik ga helemaal ontspannen en opgeladen naar huis. Ik heb meer inzicht en verdieping over mijn ademhaling en bewustwording hoe hiermee om te gaan.’

‘Een prachtige combinatie en balans tussen informatie, oefeningen, aandachtstraining, stilte, de vrije tijd en de verbazingwekkende kracht van het klooster’.

Voel je je opgejaagd, vermoeid of ervaar je dagelijkse stress? Zoek je tijd om eindelijk op adem te komen? Of verlang je naar rust en stilte? Dan is deze retraite iets voor jou – én het verdiept direct je welzijn!

Aanbevolen links:
Jasmijn Koelink biedt diverse online sessies op veel voorkomende klachten, van stress en slapeloosheid tot nek- en rugpijn. Ontdek hier hoe Jasmijn je direct kan ondersteunen in je welzijn.


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 569,- Tarief A
  • € 699,- Tarief B
  • € 799,- Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Fleur van Schuylenburch is niet alleen yogadocente maar ook holistisch coach op het gebied van beweging, levensstijl en voeding. Ze ondersteunt jou in het (her)vinden van een duurzame manier om je welbevinden te verbeteren. Ze stimuleert je om bewust in contact met jezelf te zijn en in je leven te staan, zodat je vanuit je eigen kracht en op een veilige wijze kunt voortbewegen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld