MENU

Inspiratiemiddag Een nieuwe kijk op vrouwen en hun schoonheid

Een inspiratiemiddag met boekpresentatie door Liesbeth Woertman over een andere kijk op schoonheid en over identiteit in het leven van vrouwen boven de veertig. Laat je inspireren door interviews, inleidingen en muziek.


Een inspiratiemiddag over een andere kijk op schoonheid en over identiteit in het leven van vrouwen boven de veertig. Een van de dingen die vrouwen vanaf deze leeftijd vaak zeggen is dat ‘mannen steeds minder kijken’. Het verdwijnen van de male gaze opent nieuwe deuren en breekt oude concepten. Het geeft ruimte voor verwondering maar ook voor verdriet en verlies.
Liesbeth Woertman probeert de fictie van het zelf en de rol van het vrouwenlichaam in de oudere levensfase te doordenken. We zijn niet eerder zo vitaal gebleven en in dit boek gaat zij op zoek naar hoe we deze levensfase 'vrouw zijn' kunnen vormgeven, samen met de generaties die ouder en jonger zijn. We leven in meerdere generaties die ieder een eigen betekenis geven aan vrouwelijkheid. 

Liesbeth Woertman is emeritus hoogleraar psychologie en auteur aan de Universiteit Utrecht. Zij promoveerde in 1994 op het onderwerp lichaamsbeelden en schreef al eerder boeken over schoonheid en schoonheidsidealen;  Je bent al mooi en Psychologie van het uiterlijk. Iedere week schrijft ze een column op haar website www.psychologievanhetuiterlijk.nl 

Programma:
- Welkom
- Interview met Liesbeth Woertman door Annemiek Schrijver;
- Inleiding door Ineke van Mourik over Andreas Burnier, een rolmodel die in het boek beschreven wordt als een belangrijk rolmodel voor Liesbeth Woertman. Een rolmodel door haar invulling van vrouw zijn en vrouwelijkheid, genderbending, haar belezenheid, in haar moedig zijn, haar spiritualiteit die ze allemaal probeerde te leven. Van Mourik zal ons meenemen in het veelzijdige leven van Andreas Burnier.
- Inleiding door Christien Brinkgreve over Wie ben ik in de ogen van de ander, omdat in het boek het relationele zelf zo belangrijk is. Jong en oud zijn relationele begrippen, evenals man en vrouw. Brinkgreve zal met haar eruditie daar mooie voorbeelden van geven. 
- Afsluiting met borrel, boekverkoop en signeersessie door Liesbeth Woertman.

Deze middag is inclusief boek Wie ben ik als niemand meer kijkt, ter waarde van € 20,99 en een drankje na afloop.


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

Begeleiding


  • Liesbeth Woertman, auteur en em. hoogleraar psychologie

    Annemiek Schrijver, TV presentator en auteur

    Christien Brinkgreve, auteur en em. hoogleraar sociale wetenschappen

    Daniel (Ineke) van Mourik, auteur en ex-partner van auteur en hoogleraar Andreas Burnier

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld