MENU

Adem en stilteweekend

Dompel jezelf drie dagen onder en ontdek wat de combinatie van adem, stilte en begeleide beweging voor je kan betekenen. Geniet van de rust en stilte – en laat je ontzorgen in Klooster Huissen!
Bewust ademhalen is één van de meest krachtige -en bewezen- manieren om stress te verminderen. Ook om weer op adem te komen, je veerkrachtiger te voelen, beter te slapen, je langer te concentreren en meer levenslust te ervaren. Tijdens deze adem- en stilteretraite  kom je helemaal tot rust en maak je kennis met directe methodes om je beter te voelen én je levenskrachtig te blijven voelen thuis.

Programma:
Dit weekend werkt met drie krachten: ademwerk, stilte, en begeleide beweging. Je verblijft in totaal anderhalve dag in stilte met jezelf en de wereld om je heen, zodat je al je aandacht kunt richten op ademen, waarnemen en verstilling. Tijdens de gezamenlijke sessies wordt er wel begeleid gedeeld en gepraat. Stilte is een waardevol instrument -net als je adem- om meer te zien, te horen en te voelen dan in je ‘normale’ leven.

Het dagschema bestaat uit een ochtendwandeling en meditatie, twee gezamenlijke sessies die zich richten op ademwerk en dan wel meer begeleide beweging of juist meer ontspanning. Ook is er de tweede dag een avondsessie. In de middag en avond is er ruimte om de uitwerkingen van je ademwerk en de stilte te ervaren, te lezen, te genieten van de kloostertuin, te wandelen of te rusten.

Je hoeft jezelf niet als diepzeeduiker of yogi te beschouwen om mee te doen aan dit programma.

Het dagschema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen. Alhoewel elk adem- en stilte weekend dezelfde structuur heeft, zijn ze elke keer anders.

Beter ademhalen, minder stress
Je begint de eerste avond met enkele ademhalingstechnieken en simpele liggende houdingen. Daarnaast ontvang je zinvolle informatie zodat je vol vertrouwen en overgave het programma ingaat – wetende wat je doet, en waarom.

Adem geïnitieerde beweging
In de ochtendsessie van dag 2 maak je kennis met eenvoudige bewegingen en houdingen om een diep gevoel van rust te creëren. De houdingen zijn makkelijk aan te passen zodat elk lichaam er baat bij heeft. De sessie is adem georiënteerd, intensief en ontspannend tegelijkertijd. Daarnaast is er ruimte voor stilte in- en tussen de houdingen en een begeleidende visualisatie.

yin yoga deep tissue releaseWist je dat als je regelmatig piekert, last hebt van spanningen of stress, je lichaam ongemerkt kan verkrampen? Daarom gaan we in de middagsessie een tennisbal gebruiken om spanning en pijn los te maken en te laten. Dit is een techniek waarbij je jezelf een diepe bindweefselmassage geeft. Ook kan het emotionele energie dat in je lichaam is opgeslagen vrijlaten. En met een tennisbal blijkt dat ineens eenvoudiger dan je misschien vooraf denkt.

​Ervaar de krachtige heling die dit oplevert en geef jezelf de mogelijkheid om de diepe ontspanning in je lichaam te ervaren. Je zal meer energie voelen en je bewegingen voelen soepeler aan.

Cultiveren van geduld, vertrouwen en overgave
Je maakt ook kennis met houdingen waarin de nadruk niet ligt op spierversterking, maar juist op de volledige overgave van spierkracht. Met volledige aandacht ontspan je in een houding – die je voor langere tijd aanhoudt – waardoor de druk op je gewrichten toeneemt en je bindweefsel, kraakbeen en pezen meer opgerekt worden waardoor ze kunnen herstellen, verspoelen en versterken. Dit cultiveert geduld en wakkert vertrouwen aan in je lichaam. Ook hier zijn de houdingen aan te passen, naar de mogelijkheden in het lichaam. De verschillende ademhalingstechnieken zullen daarbij voor een diepere (ontspannende) ervaring zorgen.

Ervaringen van eerdere deelnemers:
‘Ik ben een ‘ander mens’ geworden. Door de adem ben ik mezelf en mijn innerlijke kracht en gezondheid weer gaan ervaren. Ik kan nu bewust en autonoom aan de slag verder thuis’

‘Ik ga helemaal ontspannen en opgeladen naar huis. Ik heb meer inzicht en verdieping over mijn ademhaling en bewustwording hoe hiermee om te gaan.’

‘De elementen van de retraite zijn praktisch toepasbaar, goede tips voor mijn dagelijks leven. Ik heb zin om aan de slag te gaan. Ik voel me zo veel beter in mijn vel.’

‘Het programma is een geweldige ervaring, zoveel nieuwe technieken geleerd. Meer dan ik verwacht had!’

‘Lief, duidelijk, zeer kundig, toegankelijk, rustig – en ze ziet alles!’

 ‘De sessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien. Ik had niet gedacht dat ontspannen zo makkelijk zou zijn.’

Adem en stressvermindering
Eén op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – last van stress. Verschijnselen van stress zijn bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Op zich is stress een normaal verschijnsel, iets wat je als een elastiek oprekt, waarna je weer terugveert, keer op keer. Maar als stress de overhand neemt dan raakt de rek uit je elastiek.

Tijdens dit programma leer je meer over het verschil tussen gezonde en ongezonde stress. Je leert stress herkennen in je lichaam. Je maakt kennis met de meest effectieve en bewezen ademhalingstechnieken die je welzijn vergroten. Daarnaast zijn de tools concreet, zodat je kunt ingrijpen voordat stress de overhand neemt. Alle technieken zijn direct toe te passen in je dagelijks leven.

Ervaar de kracht van je adem om je direct beter en lichter te voelen. De oefeningen zijn gemakkelijk en dus laagdrempelig. Iedereen kan het. Velen zijn voorgegaan en aangenaam verrast over het directe resultaat. Bovendien kent de juiste manier van ademhalen geen nadelige bijwerkingen – alleen maar voordelen. Je verlaat het weekend uitgerust en opgeladen.

Je adem is het meest toegankelijke instrument dat je altijd tot je beschikking hebt, het vraagt slechts jouw aandacht. Wordt na dit weekend een actieve deelnemer van je ademhaling en voel je in enkele minuten beter.


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 6 september 19.30 uur t/m zondag 8 september 2024 16.00 uur
  Code: 24084

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 418,- Tarief A
 • € 523,- Tarief B
 • € 599,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding

 • In april en juni wordt het programma begeleid door:


  Fleur van Schuylenburch is niet alleen yogadocente maar ook holistisch coach op het gebied van beweging, levensstijl en voeding. Ze ondersteunt jou in het (her)vinden van een duurzame manier om je welbevinden te verbeteren. Ze stimuleert je om bewust in contact met jezelf te zijn en in je leven te staan, zodat je vanuit je eigen kracht en op een veilige wijze kunt voortbewegen.


  Organisatiepsycholoog en yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialisserde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruik kunt maken van haar begeleiding. Haar begeleiding is geschikt voor zowel beginners als ervaren beoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties integreert. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Jasmijn is gecertificeerd facilitator van The Work©. Ze ervaart The Work als een yoga beoefening voor de geest en als een essentieel onderdeel van stressvermindering. Op JasmijnKoelink.com kun je direct beginnen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld