MENU

Zomers Koorweekend door het Stembandatelier

Dit weekend is geannuleerd. Je kunt je hier niet meer voor aanmelden.

Neem een weekend lang jouw stem als uitgangspunt bij het Stembandatelier van sopraan Johannette Zomer.
 


Kom lekker meezingen bij dit Zomers koorweekend. We draaien mee met het dagelijks ritme van het klooster door met de Dominicanen de lauden, vespers en eucharistie te vieren. Maar daarnaast gaan we veel samen zingen, ademen, luisteren en klank ervaren.

Onder leiding van dirigent en sopraan Elske te Lindert, tenor en ‘Pansori Living Sound’ coach Henk Gunneman, sopraan Johannette Zomer en gastvrouw Tineke Haveman zullen we naast het instuderen van de verschillende koorwerken aandacht besteden aan adem en gronding, het ervaren van klank en muziek en wat voor effect dat heeft op de koorklank.

Op zondag 23 juli sluiten we het koorweekend af met een informeel presentatieconcert om 15.30 uur in de Kloosterkapel. Hierbij zijn familie, vrienden en kennissen van harte welkom.

Vrijdag 21 juli
v.a. 15.00 ontvangst
16.00-17.00 Koorsessie
19.30-21.00 Grondingssessie
                             
Zaterdag 22 juli 
10.00-12.00 Ademsessie
14.00-16.00 Koorsessie
19.30-21.00 Klanksessie
                             
Zondag 23 juli            
10.00-12.00 Koorsessie
14.00-15.00 Inzingen kapel
15.30-16.15 Slotpresentatie

Repertoire
Gloria                                         A. Vivaldi   delen 1, 2, 4, 5, 9 & 11
Laudate Dominum                   W.A. Mozart   met sopraan solo
Sound an alarm & We hear     G. F. Handel   met tenor solo
uit Judas Maccabeus 
4 Redeloze Zangen                   A. de Klerk

Voorbereiding
Voorafgaand aan het koorweekend zullen er o.l.v. Elske te Lindert twee voorbereidende koorsessies plaatsvinden waar alvast aan de koorstukken gewerkt gaat worden:

- Zaterdag 1 juli 11.00-16.00 uur
- Zondag 16 juli 14.00-17.00 uur

Locatie: Dominicanenklooster Huissen

NB we vragen je de noten zo goed mogelijk te kennen voor aanvang van de repetities, je ontvangt hiervoor digitale en -oefenpartijen.

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Tineke Haveman via info.zomeracademiezutphen@gmail.com  of bel 06 414 97 089


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 315,- Tarief A
 • € 385,- Tarief B
 • € 435,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Johannette Zomer, sopraan, muzikale veelvraat, artistiek leider van de Zomer Academie Zutphen en het Stembandatelier. Vindt het belangrijk mensen bij elkaar te brengen d.m.v. het organiseren van vocale projecten en zo samen wat speciaals te beleven. Bij haar sessie zal de nadruk liggen op natuurlijk en vanzelfsprekend zingen. www.johannettezomer.com, www.zomeracademiezutphen.nl 


  Elske te Lindert, dirigent, sopraan en organist. Elske is afgestudeerd aan het conservatorium in Maastricht en heeft veel solo- en koorervaring.


  Henk Gunneman, 
  tenor, koordirigent en Pansori Living Sound coach, zal adem en klanksessies verzorgen. Bij hem gaan we werken aan het verbinden van stem en klank.


  Tineke Haveman, 
  intermediair tussen koren , orkesten en solisten bij 10Vocaal, en organiseert sinds een jaar of 10 samen met Johannette allerlei cursussen en masterclasses bij de Zomer Academie Zutphen. Zij is aanspreekpunt voor allerlei praktische zaken. www.10vocaal.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld