MENU

Waarheidsretraite Geboorte van de waarheid in jou

Wat doe je als je de waarheid uiteindelijk hoort, in jou? Zuster Nadia Maria Kroon OP kon maar één ding doen: intreden. En wat doe jij?


Je staat eindelijk stil bij de waarheid van je eigen leven. Of in elk geval bij de vraag: is je leven ‘waar’? Met andere woorden: leef je een authentiek leven? Deze driedaagse gaat over wat waarheid is en hoe ze klinkt in jou. 

Vervolgens gaat het over de vraag wat er in jouw leven zichtbaar is van die waarheid. Met andere woorden: hoe geef je haar gestalte, hoe kan de waarheid door jou handen en voeten krijgen in de wereld. Durf jij te handelen naar de waarheid van je eigen leven? Durf je te luisteren naar jezelf, naar de stem van jouw ziel? Dat ga je deze dagen onderzoeken.

Dominicanes Nadia Maria Kroon neemt je mee in haar persoonlijke proces rondom intreden. Want een stem die roept - da’s één. Maar iets doen met wat je hoort is twee. En dat kan reuze spannend zijn.

Programma dag 1

19:30 Aankomst, koffie/thee, kennismaking
20:30 Avondprogramma

Programma dag 2

08:00 Lauden
08:30 Ontbijt
10:00 Ochtendprogramma
12:10 Middagdienst
12:30 Middagmaal
Lege tijd
14:30 Middagprogramma
17:30 Avondmaal
18:30 Vespers
19:30 Avondprogramma

Programma dag 3

08:00 Lauden
08:30 Ontbijt
10:00 Ochtendprogramma
12:10 Middagdienst
12:30 Middagmaal
13:30 Evaluatie en afsluiting
15:30 Afscheid

In meerdere programma's laten we het licht schijnen over een dominicaans kernbegrip: veritas. Dat thema, Latijn voor waarheid, wordt op diverse manieren uitgediept. Zie hier ons complete programma-aanbod.

Wat betekent waarheid voor jou en wat roept onwaarheid bij jou op? Met die vragen gingen Maria van Mierlo en Klaartje Freeke van start in de eerste waarheidsretraite “Het verloochenen van de waarheid”.
Tijdens de retraite werden deelnemers begeleid om 'bij het ongemak te blijven' op een weg die eindigde in een vergevingsritueel.
Één van de deelnemers zei na afloop dat zij had ervaren dat rauw verdriet en een diep verlangen samenvielen.
Klaartje schreef er een blog over.


Meer informatie

Datum

  • Woensdag 11 december 19.30 uur t/m vrijdag 13 december 2024 16.00 uur
    Code: O24043

Kosten

Meer info over tarieven

Begeleiding


  • Maria van Mierlo is cisterciënzer leek, coach en geestelijk begeleider. Ze leeft en werkt vanuit benedictijnse spiritualiteit. Ze ontwikkelt en begeleidt retraiteprogramma’s en schrijft voor het Nederlands Dagblad en KRO-NCRV. Maria is alle dagdelen aanwezig.
    www.mariavanmierlo.nl


    Medebegeleider zuster Nadia Kroon OP is theoloog en trad in 2022 in bij de Dominicanessen van de Heilige Familie. Ze spreekt over 'in waarheid leven' in relatie tot het herkennen van een innerlijke roep. Zr. Nadia Maria is aanwezig op woensdagavond en donderdag overdag).

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld