MENU

Inspiratiedag Dit kan ook een goede tijd zijn

Een speciale ééndaagse retraite voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie en reflectie op de vraagstukken van onze tijd, zelfbewustzijn en die meer willen weten over omgaan met tegenslag en hun veerkracht willen vergroten.


Roek Lips verzorgt deze dag naar aanleiding van de verschijning van zijn nieuwe boek Dit kan ook een goede tijd zijn (18 juni 2024).

Met een levensveranderende ervaring rijker en na een pauze van bijna een jaar reflecteert Roek tijdens de door hem begeleide retraitedagen op zijn inspirerende filmportretten; bekende en onbekende mensen die ons allen uitdagen over de vraag: wie kies je om te zijn in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is.

Hoe kun je betekenis geven aan crisis? Hoe houd je moed? Wat vraagt dat van ons persoonlijk leiderschap?

Over het boek:
Dit kan ook een goede tijd zijn is een confronterend en inspirerend boek over leven in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is, laat staan als je zelf je leven opeens niet meer zeker bent. Roek Lips vertelt over zijn plotselinge ziekte en de weg naar herstel, maar bovenal over de onschatbare waarde van nieuwe perspectieven.

Het drukbezette leven van Roek komt in één klap tot stilstand als hij een onverwachte diagnose krijgt: acute myeloïde leukemie. Hij heeft een stamceltransplantatienodig, met behulp van een anonieme donor, en daarvoor dient zijn immuunsysteem door chemotherapie compleet te worden afgebroken. Twee dagen na de diagnose wordt hij opgenomen in het ziekenhuis, waar hij maandenlang in strenge isolatie verblijft.

Nu zijn kleine bewegingswereld tot de kleinst mogelijke schaal is teruggebracht, krijgen alle gesprekken die Roek eerder voerde over de vraag wat er werkelijk toe doet een nieuwe betekenis. Tussen de koortsdromen en de gesprekken met het medisch personeel door komt hij tot een dieper inzicht dan ooit tevoren. Ook- of beter: juist – op een van de grootste crisismomenten in zijn leven die de inspiratie zich aan.

Een bijzondere dag, dat kan niet anders. Ben je er ook bij?

Quotes:
“Wat een indrukwekkende bijeenkomst door spreker Roek Lips. In de eerste 5 minuten al onder de indruk. #dankbaar.” – Jeanet Minks

‘En wat een bijdrage was dit: indrukwekkend, kwetsbaar, ontroerend… om heel lang mee te nemen en te koesteren. Heel erg bedankt!’ – Peter Visser


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

Begeleiding


  • Roek Lips
    (1961) is een veelzijdig persoon: schrijver, mentor, spreker, (oud)bestuurder en film- en theatermaker. Hij schreef onder andere Het boek Job (2013), over de onverwachte dood van zijn zoon. Sinds 2019 voert hij inspirerende gesprekken die de basis vormen voor een serie verhalen Trouw, het onlineplatform Nieuwe leiders, een theaterprogramma en de boeken Wie kies je om te zijn (2023) en De wereld dat ben jij (2023).

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld