MENU

Camini: een weekend-pelgrimage te voet, in beeld, stilte en gesprek

In dit weekend gaan we op pelgrimstocht. Samen gaan we op pad en tegelijkertijd volgt ieder zijn of haar eigen weg.
We maken meerdere wandelingen. Deze wandelingen zijn allemaal weer verschillend: de ene is kort, langzaam en met volle aandacht. Een ander juist langer om de gedachten te kunnen laten gaan. Soms ben je op jezelf gericht, of juist naar buiten en op anderen gericht. De wandelingen doen we in stilte.

Ook beoefenen we, voor wie wil, zit- en loopmeditatie en Tai Chi. Tai Chi is een meditatie in beweging, in feite net als het lopen zelf. De bewegingen zijn rond en zacht. Ze veren mee op je ademhaling. Met deze bewegingen breng je lichaam en geest tot rust, zodat er ruimte ontstaat voor bezinning.

Daarnaast maken we een levenskaart. Een landkaart geeft antwoord op de vragen: “Waar ben ik?” en “Hoe kom ik waar ik wil zijn?”. Op creatieve wijze maak je stap voor stap jouw eigen routekaart.

Het weekend begint op vrijdagavond en eindigt zondagmiddag.

Ervaringen van deelnemers aan een Camini:
“Het laat je broeden op een vraag die je mee kunt nemen op dit zwijgende, zintuiglijke avontuur. Ik voel de wind, de stenen en aarde waarop ik loop, heel bewust, mijn connectie met de natuur, de symfonie van de ganzen. De Camini verbindt je met de anderen –die je niet kent- maar die je hoort lopen in hetzelfde ritme, ieder in zijn/haar eigen verhaal. Bij terugkomst is het delen van de details die voor jou belangrijk zijn een mooie manier om het af te sluiten en de verbinding met elkaar te bevestigen.”

“Rust in de natuur en daarna leuke gesprekken met heerlijke lunch. Dank! Probeer de rust van bos, wandelen, de mensen bij mij te houden of terug te vinden in de dagelijkse drukte.”

“Voor mij is de kracht van de Camini de rust, en het samen zijn maar toch de stilte ervaren. Ook bezinnen en opladen.”

“Het is voor mij een manier om te bezinnen, maar vooral ook om los te komen.”


Zie: www.camini.nl voor meer informatie.


Meer informatie

Data

  • Vrijdag 15 mei 19.30 uur t/m zondag 17 mei 2020 14.30 uur
    Code: 20136
  • Vrijdag 31 juli 19.30 uur t/m zondag 2 augustus 2020 14.30 uur
    Code: 20137

Kosten

Begeleiding


  • Wilco Kruijswijk is initiatiefnemer van het Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier. Zijn missie is om op een lichtvoetige én diepzinnige wijze geluk te vergroten en te verspreiden. Zie www.mingwp.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld