MENU

Adem en Stilteretraite

Dit programma is helaas volgeboekt. U komt op een wachtlijst.
Neem deze zomer een vakantie in jezelf. Kom tot rust tijdens deze ontspannende stilteretraite onder begeleiding van Jasmijn Koelink.
Bewust ademhalen is één van de meest krachtige -en bewezen- manieren om stress te verminderen. Ook om weer op adem te komen, je veerkrachtiger te voelen, beter te slapen, je langer te concentreren en meer levenslust te ervaren. Tijdens deze ontspannende retraite kom je helemaal tot rust en maak je kennis met directe methodes om je beter te voelen én levenskrachtig te blijven voelen thuis.

Dagschema: 
Elke dag bestaat uit een meditatieve ochtendwandeling, twee gezamenlijke adem- en ontspanningssessies, geleide uitwisselingen en een optionele avondsessie. In de middag en avond is er volop ruimte om de uitwerkingen van je ademwerk en de stilte te ervaren, te lezen, genieten van de kloostertuin, te wandelen of te rusten. Het dagschema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen.

Woensdag 2 september: 
16:00 welkom en ontspanningssessie
17:30 avondmaal
20:30 – 21:00 yoga nidra (geleide bodyscan)
21:00 vrije tijd

Donderdag 3 t/m zaterdag 5 september: 
8:30 ontbijt
9:00 meditatieve ochtenwandeling
9:45 – 12:00 adem- en ontspanningssessie
12:30 lunch + vrije tijd
15:30 – 17:30 adem- en ontspanningssessie
17:30 avondmaal
19:15 (optioneel) avondprogramma
20:30 – 21:00 yoga nidra (geleide bodyscan)
21:00 vrije tijd

Zondag 6 september: 
8:30 ontbijt
9:00 meditatieve ochtenwandeling & geleide uitwisseling
10:00 – 11:15 eucharistie (optioneel) of vrije tijd
11:30-12:30 afsluitingssessie
12:30 lunch

Tijdens deze retraite is er een eenmalige (en optionele) sessie over The Work van Byron Katie. Deze methode van zelfbevraging is inmiddels een onmisbaar onderdeel van Jasmijn’s leven. Tijdens deze sessie kun je ermee kennismaken.

Ervaringen van eerdere deelnemers:

'De elementen van de retraite zijn praktisch toepasbaar, goede tips voor mijn dagelijks leven. Ik heb zin om aan de slag te gaan. Ik voel me zo veel beter in mijn vel.’

 ‘Jasmijn heeft een rustige, fijne stem. Heel deskundig en zorgzaam in haar aanpak.’ 

‘Het programma is een geweldige ervaring, zoveel nieuwe technieken geleerd. Meer dan ik verwacht had!’

‘Jasmijn biedt rust, volledige aandacht en vriendelijkheid. Ze pakt alles begripvol op.’ 

‘Jasmijn is aanstekelijk enthousiast, duidelijk in aanwijzingen, ondersteunend en belangstellend.’

‘Lief, duidelijk, zeer kundig, toegankelijk, rustig – en ze ziet alles!’

 ‘De adem- en ontspanningssessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien. Ik had niet gedacht dat ontspannen zo makkelijk zou zijn.’

‘Ik ga helemaal ontspannen en opgeladen naar huis. Ik heb meer inzicht en verdieping over mijn ademhaling en bewustwording hoe hiermee om te gaan.’
 

Voel je je opgejaagd, vermoeid of ervaar je dagelijkse stress? Zoek je tijd om eindelijk op adem te komen? Of verlang je naar rust en stilte? Dan is deze verstilde en adem bevrijdende retraite iets voor jou – het verdiept direct je welzijn!

Stilte is één van de hoofdingrediënten van dit programma. Stilte is een waardevol instrument -net als je adem- om meer te zien, horen en te voelen dan in je ‘normale’ leven. Van donderdagochtend tot zaterdagavond verblijf je in stilte. (Tijdens de gezamenlijke sessies zijn er wel mogelijkheden om te praten).

Adem en stressvermindering
Eén op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – last van stress. Verschijnselen van stress zijn bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Op zich is stress een normaal verschijnsel, iets wat je als een elastiek oprekt, waarna je weer terugveert, keer op keer. Maar als stress de overhand neemt dan raakt de rek uit je elastiek.

Tijdens deze retraite leer je meer over het verschil tussen gezonde en ongezonde stress. Je leert stress herkennen in je lichaam. Ademcoach Jasmijn Koelink laat je kennismaken met de meest effectieve en bewezen ademhalingstechnieken die je welzijn vergroten. Daarnaast zijn de tools concreet, zodat je kunt ingrijpen voordat stress de overhand neemt. Alle technieken zijn direct toe te passen in je dagelijks leven.

Ervaar de kracht van je adem om je direct beter te voelen. De oefeningen zijn gemakkelijk en dus laagdrempelig. Iedereen kan het. Velen zijn voorgegaan en aangenaam verrast over het directe resultaat. Bovendien kent de juiste manier van ademhalen geen nadelige bijwerkingen – alleen maar voordelen.

Je adem is het meest toegankelijke instrument dat je altijd tot je beschikking hebt, het vraagt slechts jouw aandacht. Wordt na deze vijfdaagse een actieve deelnemer van je ademhaling en voel je in enkele minuten beter.


Je deelname heeft een rimpeleffect: het Beloofde Varkensland
Schrijven betekent een grotere wereld toelaten. Elk jaar ondersteunt het Klooster Huissen daarom samen met Jasmijn een goed doel. In 2020 is dat Het Beloofde Varkensland, een plek in Amstelveen waar afgedankte dieren uit de bio-industrie mogen leven ‘totdat ze erbij neervallen’. Dit fantastische initiatief van Dafne Westerhof biedt een mogelijkheid voor mensen, scholen en bedrijven om kennis te maken met de dieren die in Nederland op enorme schaal (meer dan anderhalf miljoen dieren worden in ons land per dag geslacht) gegeten worden.

Namens jou doen Jasmijn en het Klooster Huissen een financiële bijdrage aan het Beloofde Varkensland. Ook heb je de mogelijkheid om samen deze bijzondere plek te bezoeken! Op een nader bekend te maken datum in 2020 kan je meegaan voor een workshop.

Bekijk dit filmpje om alvast kennis te maken met het Beloofde Varkensland.

Je kunt je steun structureel maken door vriend te worden van het Beloofde Varkensland!


Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
We zijn enorm blij vanaf juni weer gasten te kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 527,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 677,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 747,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle kamers inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Dat wordt dan door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Haar lesstijl is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar lessen. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Op JasmijnYoga.com kun je direct beginnen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld