MENU

Weekend Ik weet niet wat de toekomst mij brengt

We weten zeker dat elke keuze die je in je leven gemaakt hebt en nog zal maken, gepaard gaat met een grote dosis onzekerheid. De toekomst kun je immers niet kennen. Sterker nog: je weet meer niet dan wel. Dit weekend proberen we die onzekerheid te doorgronden en er juist kracht uit te halen. 

In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.


Wegens succes herhaald.

Het Niet-Weten geeft diepere inzichten 
Door dit weekend de weg van het Niet-Weten te gaan, krijg je diepere inzichten over jezelf en misschien wel minder stress in het maken van keuzes voor de toekomst. Je luistert vooral naar jezelf en laat de verwachtingen van betweters achter je. We behandelen diverse thema’s die met het Niet-Weten te maken hebben. 
De waarde van twijfelen, het loslaten van controle, het open stellen voor schoonheid, toelaten van geluk, verbeelding van hoop en verlangen, de balans tussen macht en onmacht, het accepteren van het lijden en de zoektocht naar liefde. We maken hierbij gebruik van Oosterse en Westerse wijsgeren die richtinggevend kunnen zijn.

We weten niet wat het eindresultaat zal zijn 
Of al deze thema’s aan bod komen, weten wij ook niet, omdat we ons niet willen laten leiden door een van te voren vastgestelde structuur of succesformule. Het Niet-Weten betekent ook dat we niet weten hoe dit weekend precies wordt ingevuld en wat het eindresultaat zal zijn, weten we ook niet. Dat hangt ook af van de inbreng van de deelnemers.  

Programma:

Vrijdag 
19.30 uur: Welkom en kennismaking
20.30 uur: Inleiding en gesprek –  War is de zin van jouw Niet-Weten
22.00 uur: Einde avondprogramma 

Zaterdag 
10.00 uur: Ik weet niet  ....... (toekomstig dilemma)
Bij de verdiepingen gaan we in op de waarde van twijfelen, het loslaten van controle, het open stellen voor schoonheid, toelaten van geluk, verbeelding van hoop en verlangen, de balans tussen macht en onmacht, het accepteren van het lijden en de zoektocht naar liefde. We maken hierbij gebruik van Oosterse en Westerse wijsgeren die richtinggevend kunnen zijn en maken veelvuldig gebruik van ieders ervaringen.
14.30 uur: Nadere verdieping 1  
20.00 uur: Nadere verdieping 2

Zondag 
11.15 uur: Nadere verdieping 3
14:00 uur: Wat weet ik nu wel?
15:00 uur: Evaluatie weekend
16.00 uur: Afscheid en vertrek

Op grond van hun ervaringen hebben Ignace de Haes en Paul van der Velde een boek gepubliceerd met de titel: 'Weg van het onbekende. De zin van het Niet-Weten (2022, uitgeverij Van Warven). Zie: - Paul van der Velde / Ignace de Haes - Uitgeverij Van Warven


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 30 augustus 19.30 uur t/m zondag 1 september 2024 16.00 uur
  Code: 24224

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 339,- Tarief A
 • € 389,- Tarief B
 • € 449,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Ignace de Haes is loopbaanbegeleider bij de Radboud Universiteit en storyteller. Zijn uitgangspunt is dat het formuleren van mooie, memorabele zinnen en authentieke verhalen levenszin en perspectief bieden; in het op verhaal komen, en uiteindelijk in de zin van het bestaan. Hij geeft onder meer workshops op het terrein van loopbaan, zingeving en storytelling en heeft onlangs het boek Ontdek je sterke verhaal’  gepubliceerd.  

  Paul van der Velde is hoogleraar Aziatische religies en al jaren bezig met het moderne boeddhisme in het westen. Hij is met name bezig met de grote verschillen tussen het boeddhisme van Azië en dat van het westen. Hier vallen telkens termen als 'leegte', 'leven in het moment', 'opgaan in het niets', maar wat betekenen die woorden en termen eigenlijk? Of moeten we niet naar betekenis zoeken? Dat zijn zaken die opvallen in dit veld en daar houdt hij zich, onder meer, mee bezig. Lees in dit verband een interview met hem in de Volkskrant over de zin van het leven.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld