MENU

Weekend Leer je eigen dromen te verstaan

Wegens de uitbraak van het coronavirus wordt dit programma uitgesteld. Zodra het mogelijk is, wordt er een nieuwe datum ingepland. 
Je ervaart hoe dromen, komend vanuit een diepere laag in je, voor jou betekenis krijgen. In het weekend werken we veel met dromen van de deelnemers en krijg je handvaten om naderhand ook zelf je dromen te onderzoeken.
Iedereen droomt elke nacht drie tot vier maal intensief. Op het moment dat je daar aandacht aan geeft, ga je de dromen gemakkelijker onthouden. En dan blijken dromen – ook nachtmerries – een grote hulp te zijn voor je leven. Je ervaart in dit weekend hoe dromen, komend vanuit je onderbewustzijn, betekenis krijgen.
Het wordt een weekend van droomverhalen en ontspannen samenzijn.

Wanneer je je eigen dromen verstaat, opent zich een rijke informatiebron voor je. Je realiseert je bijvoorbeeld dat je echt aandacht aan iets moet geven. Of je krijgt helder voor ogen, voor welke keuze je in je leven staat. Of je gaat een schaduwzijde van jezelf zien en ontdekt daarin welke kwaliteit in jou tot uitdrukking wil komen.

In dit weekend leer je verschillende ingangen kennen om een droom te onderzoeken. Er is veel ruimte om eigen dromen in te brengen en je herkent zeker ook thema’s in de dromen van andere deelnemers. Je komt in contact met wie je – achter het masker van je persoonlijkheid – in wezen bent. Op deze manier bezig zijn met dromen levert een weekend op vol van verwondering, ontroering, tranen die mogen stromen, vreugde die gedeeld wordt en innerlijk vrij worden. Wees welkom!

Reacties van deelnemers aan een eerder droomweekend:

“Steeds is het weer verrassend wat een droom kan betekenen. Door de open houding van Maarten en de rake vragen op het juiste moment kom je tot een verhaal waarvan je voelt dat het waar is.“

“Een zeer prettige  en verrassende bijeenkomst.”

“Ik kijk terug op een heel goed weekend. De uitleg over mijn dromen, over mezelf en waar ik sta in het leven, raakte mij. De verrassende inzichten bieden stof waar ik weer mee verder kan. Wat is er veel hulp wanneer je voor je dromen open staat!”

“Door te werken met je dromen, kom je zelf tot de ontdekking wat je patronen zijn en ervaar je dat je ze ook kunt veranderen.”

 “Maarten kan door naar onze dromen te luisteren, deze te ordenen en zijn kennis in te zetten, meer duidelijkheid geven wat de droom je mogelijk vertelt. Ik heb me niet gerealiseerd dat het dromen een manier is om uit te zoeken waar je onbewust in je leven mee bezig bent. De groep wordt betrokken bij het verhaal van de individuele droom, daarom ben je zeer betrokken bij elkaar. De zorg en ontspanning die we daarbij kregen, doet me na ruim een maand nog steeds goed.”


In onderstaand blog geef ik een verslag van een presentatie van 25 minuten en workshop van 1 uur. Tijdens het weekend gaan we hier veel dieper op in. https://www.maartencoaching.nl/node/27


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Maarten van Rootselaar werkt als coach. Hij volgde een uitgebreide coachopleiding bij het Itip. Zie verder zijn website www.maartencoaching.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld