MENU

Zomerweek Levenslust

Een inspirerende zomerweek over het thema Levenslust. Op onderzoek in je ervaringen en al dan niet tegenwerkende gedachten erover. Actief vrijmaken van energie en ontdekkingen vieren.
Levenslust

The only thing constant in the world is change
That's why today I take life as it comes.”

                               India Arie

Omarmen van ‘imperfecties’
Soms brengt het leven je ervaringen naar je hart. Volle en rijke, die blijdschap en energie brengen, en misschien wat avontuur. Ervaringen die je voor altijd wil bewaren. 
En soms kom je ervaringen tegen die je liever niet had gewild. Die vooral pijnlijk en verdrietig zijn, en je liefst snel achter je zou willen laten. 
Het leven biedt ervaringen waarmee we leven en leren leven. En alle ervaringen bij elkaar hebben een weerslag op ons lichaam en onze geest. Dat laat zich zien in hoe we functioneren; thuis, op het werk of in onze omgeving. 
Wanneer we met alle ervaringen kunnen zijn, dan groeien we. En dat is niet altijd gemakkelijk. Soms stoppen we iets liever weg, waarmee we dan ook een deel van onszelf verstoppen. En ook dat is merkbaar in hoe we omgaan met onszelf en elkaar.

Voor wie 
Merk je dat je de laatste tijd meer gefrustreerd, machteloos of eenzaam voelt? Loop je vast in een situatie en maakt je brein soms overuren? Voel je welkom als je verlangd naar gehoord worden en behoefte hebt aan inzichten en uitzicht.  Of misschien ben je wel gewoon nieuwsgierig en wil je lekker op onderzoek met je persoonlijke thema. Ook dan ben je welkom.

Tijdens deze 5daagse gaan we vertragen en allereerst besteden we aandacht aan diep verbinden met jezelf; met wat er in je leeft en hoe je daar mee om kunt gaan op een manier die meer gezond is voor jezelf en je omgeving.  Je zult merken, je bent er niet alleen in, we zijn allen op onze eigen manier ervaringsdeskundig in het grote project wat LEVEN heet. En LEVEN komt met zon en schaduw, met zomer en winter. De kunst is om beiden in je te omarmen, zodat je meer van je potentieel kunt leven.

Meer leven in je leven
We geven ruimte aan wat in het moment opkomt en gehoord en gezien wil worden.

 • Je lichtheid, impulsen, sensitiviteit en kracht
 • Je oordelende gedachten, weerstand, verdriet, irritatie of frustratie
 • Je stilte, je verlangens en je woeste stroom
 • Je kracht, creativiteit, verwondering, blijdschap en het vieren

Door toe te staan dat het er mag zijn, creëer je ruimte in je lichaam en ruimte in je ziel. Daarmee breng je meer delen van jezelf tot leven. Zodat je er uiteindelijk wat makkelijker mee verder kunt of juist iets kan laten gaan.
Aan de hand van dag thema’s gaan we op onderzoek, steeds in het hier en nu. Mogelijke dag thema’s kunnen zijn: Authenticiteit, Vrijheid, Balans of ….
Daarbij gebruiken we technieken uit nonviolent communication en systemisch opstellingswerk. We werken met meditatie, inquiry’s, deelrondes, beweging en vormgeven met creatieve materalen. Alles om zoveel als mogelijk het lichaam voor ons te laten spreken zodat ons hoofd niet de enige wegwijzer zal zijn.
Steeds meer vrij maken van jouw Levenslust, daar hoort ook lichtheid, spelen en plezier bij, het is tenslotte zomer!

Programma: 
Zondagavond 19.30 – 21.30 uur.
Maandag-donderdag 9.30 – 12.00 en 14.00 – 17.00.
Vrijdag 9.30 – 13.30 uur*. Vertrek na de lunch. 
*Het programma is flexibel en afgestemd op de deelnemers en het persoonlijke proces. Daarmee samenhangende mogelijke tijdswijzigingen kunnen voorkomen in overleg.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan de zomerweek:

“ Dank je wel voor een hele mooie week met inzichten die maken dat mijn levensenergie meer kan gaan stromen. Inzichten die me zelfs helpen om de rode draad te zien door alle gedoe heen… In vertrouwen verder.” ( J. K. 2020 )

“ De zomerweek heeft mij veel gebracht; dat vasthouden en op doorbouwen is de kunst.

Jij bood mij oordeel loze ruimte en dat was precies wat ik nodig had. Jij was er voor ons, ik mocht mij zijn. In combinatie met de aangeboden werkvormen was dat een prachtig aanbod.

Het zelf ervaren van, en mijzelf ook toestaan te zijn in, die oordeel loze ruimte heeft mij als mens en ook als docent blijvend veranderd. Ik ben er een betere docent door geworden.” (Mia 2020)

“De ideale manier om op een intensieve en toch ontspannen manier te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Helmie’s persoonlijkheid, warmte, aandacht, manier van werken en de ambiance hielpen hierbij enorm”. (Peter v. D.)

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Maandag 5 juli 19.30 uur t/m zaterdag 10 juli 2021 13.30 uur
  Code: 21120

Kosten

 • € 598,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 698,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 788,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Helmie Willems
  , Gecertificeerd trainer/coach in Nonviolent Communication™ en het werken met systeemdynamieken. In haar beroepsleven maakt zij keuzes vanuit innerlijke bezieling waarbij het willen bijdragen aan herstel van gezonde relaties en teams een sterke drijfveer is geworden. www.stilts.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld