MENU

Creatieve weekendretraite Stevig in je basis

Via creatieve en lichaamsgerichte werkvormen ga je deze dagen de basis in jezelf ervaren. Je ratio doet een stapje naar achteren en daarmee komen je lichaamswijsheid en gevoel meer op de voorgrond.


Wanneer je stevig in je basis staat, betekent het dat je dichtbij jezelf blijft, met alles wat er in je leeft; zowel fijne als niet fijne emoties. Het comfortabel worden met wat er aandacht vraagt in jou, maakt de weg naar een authentieker leven toegankelijk.

De retraite combineert creatieve werkvormen met de ontwikkeling van je lichaamsbewustzijn. De wijsheid van je lichaam zet je in beweging op papier en in klei en wordt daarmee zichtbaar. Je gaat ervaren waar je de basis in jezelf kunt vinden door met aandacht ‘te zijn’ met je lichaamssignalen en hier expressie aan te geven.

Wanneer de verbinding met je basis niet lekker stroomt, merk je waarschijnlijk iets van het volgende: je laat je leiden door de verwachtingen van anderen, je doet dingen die niet optimaal bij je passen, je hebt het gevoel dat je energie lekt in plaats van gevoed wordt, je ervaart onrust of stress in je lichaam, je heb een vol hoofd of een volle agenda waardoor er geen ruimte voor jou meer is. De aandacht is vooral naar buiten gericht in plaats van naar binnen.

Door steeds weer contact te maken met je eigen basis kan de ruis die over jouw kern ligt steeds wat meer aan de kant en krijgt je gevoel de ruimte. Dan komt er rust en richting; je vindt het weer in jezelf. In de retraite ga je ook ontdekken wat je nodig hebt om thuis een stevig lijntje met je basis te houden. In het contact met anderen kan er immers weer ruis op de lijn komen die je kern vertroebeld.

Kortom: tijdens de tweedaagse retraite ‘Stevig in je basis’ merk je wat het oplevert als je samenwerkt met de signalen van je lichaam. Je ervaart hoe het is om verbinding te voelen met jezelf en aanwezig te blijven bij dat wat er in jou aandacht vraagt. Tegelijkertijd leer je de beweging naar buiten te maken. Het is heerlijk en helend als binnen en buiten kloppen met elkaar.

Programma
Tijdens deze retraite ga je ervaren en voelen. Via creatieve werkvormen zoals vrij bewegen over papier en in kleur en vorm omzetten wat je opmerkt van binnen, raak je op speelse en laagdrempelige wijze (weer) vertrouwd met het reageren op wat jouw lichaam je te vertellen heeft.

Het programma is zo opgebouwd dat je steeds van binnen naar buiten beweegt; je maakt eerst verbinding met jezelf en daarna kom je tot expressie of ga je in contact met anderen. Het klooster zorgt voor een ritme en omgeving waarin je je gedragen kunt voelen.

De retraite heeft een dagindeling waarin groepsbijeenkomsten en individuele tijd elkaar afwisselen. Daarnaast is er de optie om de vieringen van het klooster bij te wonen.

Je hoeft niet creatief te zijn voor deze retraite. Het gaat niet om iets moois maken of een resultaat nastreven. Als je een krijtje kunt vasthouden kun je al meedoen. De werkvormen zijn erop gericht jezelf en daarmee je binnenwereld in beweging te brengen en bestaansrecht te geven. Zodat je uit je hoofd komt en kunt gaan voelen.

Wat levert de retraite jou op?
-Je vindt rust, kracht en focus bij jezelf in deze hectische maatschappij of bij een lastige fase in je leven.
-Je leert op een laagdrempelige manier emoties waar te nemen en te doorvoelen in plaats van ze weg te drukken.
-Lagen die je kern overschaduwen (bijvoorbeeld ontstaan door aanpassing, persoonlijkheid of levenservaringen) worden zachter, waardoor je kern op de voorgrond kan komen.
-Je raakt vertrouwd met de basis in jezelf, zodat je vanuit daar keuzes durft te maken.
-Je gaat ervaren en voelen wat jouw lichaam te vertellen heeft.
-Je ontdekt dat er naast rust en stilte ook nog andere manieren zijn om de verbinding met jezelf te ervaren.

Mocht je eerst contact willen om te verkennen of deze retraite de juiste vorm voor jou is, dan is dat zeker mogelijk. Neem dan contact op met Sandra via sandra@uitjehoofd.nl

Programma
Vrijdag – Landen in het thema

Avond:
- Kennismaken
- Inleiding ‘Stevig in je basis’
- Verwachtingen en behoeften rondom het thema

Zaterdag – Landen in mijzelf
- Ochtend: Landen in mijzelf. Mijn basis voelen in tekenbeweging.
- Middag: Vanuit liefde voor jezelf. Voelen wat mijn lichaam te vertellen heeft via het werken met hard en zacht materiaal.

Zondag – Mijn basis stevig houden
-Ochtend: Een creatieve verkenning: wat heb ik nodig om mijn basis te voeden?
-Middag: Bij mezelf blijven in contact met anderen: ik en de ander in klei. Gezamenlijke afronding: navoelen en terugblik op de afgelopen dagen.


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 299,- Tarief A
  • € 369,- Tarief B
  • € 419,- Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Sandra Kraan is lichaamsgericht beeldend therapeut. Ze geeft individuele therapie en begeleidt ook groepen. Via creatieve werkvormen, gecombineerd met lichaamsbewustzijn, zorgt ze ervoor dat het hoofd een stapje naar achteren doet en gevoel op de voorgrond kan komen. Ze begeleidt mensen in het comfortabel zijn met alles wat er in hen leeft. In de werkvormen die ze aanbiedt gaat het niet om iets moois maken of een bepaald resultaat. Het gaat om het in beweging zetten van en bestaansrecht geven aan de binnenwereld. Meer info: www.uitjehoofd.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld