MENU

Op zoek naar ... In de zomer

Een paar dagen je terugtrekken in het klooster. Om de tijd en de rust te nemen voor jezelf. Om stil te worden en ruimte te maken om je te openen voor... voor wie, voor wat? Wie spreekt er in de stilte tot jou?


Onder begeleiding enkele dagen in stilte, met rust, meditaties, teksten en gesprek in het ritme van het klooster.Deze retraitedagen zijn bedoeld om je te helpen in je zoektocht naar de Bron van alle leven, de Kracht die je in jouw leven voort drijft. Sommige noemen deze krachtbron God, het Goddelijke, anderen de Levende, de Barmhartige, weer andere hebben er geen persoonlijk woord voor maar het beeld van Licht, Eeuwigheid, het Zijn of spreken er in wisselende beelden en benamingen over. Welke naam of voorstelling je ook hebt of zoekt, maak er tijd voor vrij, voor de weg naar binnen en voel je hier in het dominicanenklooster welkom.

Daarbij reiken wij het ritme van het klooster, de getijdengebeden en het ritme van het programma aan om steun te bieden in je zoektocht.

De retraite is vooral bedoeld om zelf op je eigen wijze aan de slag te gaan. Er worden teksten en meditaties aangereikt die je bij je zoektocht kunnen helpen.

Verder is er veel stilte die het mogelijk maakt je weg naar binnen te gaan. Hoewel er meerdere mensen aanwezig kunnen zijn tijdens de retraite, ligt het accent op tijd en aandacht voor jezelf. Je hoeft je niet op de groep te richten. Er zijn wel enkele gezamenlijke momenten op de dag. En we beginnen de dag samen en sluiten de dag ook weer gezamenlijk af.

De maaltijden nemen we in stilte in.

Er is gelegenheid om een individueel gesprek met een begeleider te voeren waarin we samen kijken hoe je zoektocht verloopt. We bespreken aan welke dingen je eventueel extra aandacht wilt geven.

We raden je aan om tijdens je verblijf in het klooster je laptop, iPad of mobieltje uit te zetten of thuis te laten.


Meer informatie

Datum

  • Zondag 5 juli 16.00 uur t/m donderdag 9 juli 2020 13.30 uur
    Code: 20092

Kosten

Begeleiding


  • Martina Heinrichs, theologe en werkzaam in het Dominicanenklooster

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld