MENU

Op zoek naar ... In de zomer

Dit programma is geannuleerd. U kunt zich hier niet meer voor aanmelden.
Een paar dagen je terugtrekken in het klooster. Om de tijd en de rust te nemen voor jezelf. Om stil te worden en ruimte te maken om je te openen voor... voor wie, voor wat? Wie spreekt er in de stilte tot jou?


Onder begeleiding enkele dagen in stilte, met rust, meditaties, teksten en gesprek in het ritme van het klooster.

Na een lange periode van beperkende coronamaatregelen hopen wij in deze zomer weer meer vrijheden te krijgen en het vele thuis zitten te kunnen verruilen voor een andere omgeving. Maak in deze zomerretraite gebruik van de inspirerende sfeer in het klooster, de kloostertuin en van het ritme van de gebedstijden die een vaste structuur aan je dag geven. Zij kunnen helpen om weer een stap dichterbij je bron te komen en te ontdekken wat er werkelijk toe doet in je leven.

Kloosterritme:

08.00 uur lauden (gezongen ochtendgebed)
08.30 uur ontbijt
12:10 uur middagmeditatie (doordeweeks)
12.30 uur maaltijd
17.30 uur maaltijd
18.30 uur vespers (gezongen avondgebed)

Je vult je dag – omlijst door de maaltijden en het koorgebed van de kloosterlingen - voor een groot deel zelf in. Aan het begin en einde van de dag worden meditaties aangereikt om aan je zoektocht ruimte en kracht te geven. De middagviering is eveneens een terugkerend moment op de dag. Daarnaast kun je op creatieve wijze je proces ondersteunen, door intuïtief te schilderen of door creatieve schrijfoefeningen. Lichaamsoefeningen om wakker te worden in de ochtend en een pelgrimsdag zorgen ervoor dat geest, ziel en lichaam tot hun recht komen.
Mocht je behoefte hebben om in een persoonlijk gesprek een en ander tegen het licht te houden en uit te diepen, dan is dat mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met de begeleiding.

Naast jouzelf zijn er in deze dagen ook andere mensen die op zoek gaan. Of je nou het contact met (enkelen uit) de groep op zoekt dan wel stil en op jezelf wilt zijn, het is allemaal oké. Daar ben je vrij in, maak je eigen keuzes want deze retraite is in eerste instantie voor jezelf. Zie deze week als een onderhoudsbeurt voor de ziel en kies daarbij de manier die op dit moment het beste bij jou past!

We raden je aan om tijdens je verblijf in het klooster je laptop, iPad of mobieltje uit te zetten of thuis te laten.

Wij gebruiken een deel van de maaltijden in stilte.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona 

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 479,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 539,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 599,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Martina Heinrichs, theologe en begeleidster van (retraite)groepen, werkzaam in het Dominicanenklooster

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld