MENU

Weekendretraite Licht leven

Dit retraiteweekeinde is gesitueerd in een tijd van het jaar waar de dagen weer merkbaar langer worden. Het terugkerende licht is aanknopingspunt om in ons leven duisternis los te laten, licht toe te laten en te oefenen in een lichtvoetig leven.


Inhoud
Aan het einde van januari worden de dagen weer merkbaar langer. Het licht keert terug in ons leven. Tijdens deze retraite oriënteren we ons op het helende licht en gebruiken het in meditaties om ons leven lichter en lichtvoetiger te maken en afscheid te nemen van de duisternis. Behalve de ontmoeting met het licht verkennen we de aanwezigheid van de schaduwkanten. We gaan na welke aandacht deze donkere kanten nodig hebben, hoe we ze los kunnen laten en hoe ze kunnen worden getransformeerd zodat we nog meer een licht voor onszelf en de wereld kunnen zijn.

Laat je inspireren door deze retraite op een bijzondere locatie en ontdek hoe je leven lichter kan worden. Naast de groepsbijeenkomsten, ben je van harte uitgenodigd deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster; een mooie manier om mee te deinen op het kloosterritme (maar is niet verplicht). Er is ook tijd voor jezelf, om te lezen, te wandelen, te rusten. Laat je ook verwennen door de heerlijke kloostermaaltijden.

Deze weekendretraite bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten (van telkens ongeveer vijf kwartier), waar eenvoudige oefeningen behulpzaam zullen zijn. Naast een paar korte inleidingen op het thema bestaan de groepsbijeenkomsten uit: meditaties, reflectie-opdrachten, uitwisseling via korte gesprekjes, beweging en verstilling. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

Programma
Vrijdag
19:00 Aankomst, ontvangst
19:30 Koffie, thee
19:45 – 21:15 Welkom, inleiding, kennismaking, meditatieve dagsluiting (Groepsbijeenkomst)

Zaterdag
08:00 Ochtendgebed *
08:30 Ontbijt
09.30-10:45 Licht verwelkomen, duisternis loslaten (Groepsbijeenkomst)
10:45 Koffie, thee
11:00 Tijd voor jezelf
12:30 Warme maaltijd
13:30 Tijd voor jezelf
15:45 Koffie, thee
16:00-17:15 Licht en duisternis ervaren (Groepsbijeenkomst)
17:30 Broodmaaltijd
18:30 Avondgebed *
19:30 Koffie, thee
19:45-21:00 Vertrouwd raken met de duisternis, aansluitend: meditatieve dagsluiting (Groepsbijeenkomst)

Zondag
08:00 Ochtendgebed *
08:30 Ontbijt
10:00 Eucharistie * en koffie, thee
12:15 Warme maaltijd
13:30 Groeien vanuit liefdevolle aandacht; afsluitende reflectie (Groepsbijeenkomst)
15:00 Einde retraite

 * = Iedereen is van harte uitgenodigd deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster, maar ze zijn niet verplicht; deelname is vrijwillig


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 24 januari 19.30 uur t/m zondag 26 januari 2020 15.00 uur
    Code: 20024

Kosten

Begeleiding


  • Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Zijn laatste boek: Omarm jezelf. Meer informatie: www.bezinnen.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld