MENU

Vijfdaagse Schrijf & Stilteretraite

Zoek je tijd om eindelijk met schrijven te beginnen? Een bestaand project op te pakken? Of verlang je ernaar een week even helemaal tot rust te komen? Dan is deze verstilde én energieke schrijfretraite iets voor jou! 

Zoek je tijd om eindelijk met schrijven te beginnen? Een bestaand project op te pakken? Of verlang je ernaar een week even helemaal tot rust te komen? Dan is deze verstilde én energieke schrijfretraite iets voor jou!

Duik onder begeleiding van auteur en schrijfleraar Geertje Couwenbergh vijf diepe dagen de stilte -en je pen in.
De benadering van schrijven die je deze midweek neemt is fundamenteel; het is gericht om een ongecensureerde verbinding te maken met je eigen wereld. Die verbinding voedt vervolgens het schrijven in welk genre dan ook. Of je nu dagboeken schrijft, wetenschappelijke publicaties, aan je memoires of roman werkt – of daaraan wilt beginnen; in dit programma leg je de basis voor sterke schrijfspieren.

‘Een goed decor om met mijn pen, woorden en zinnen nieuwe kanten van mezelf te ontdekken.’

‘Geertje moedigt aan om met huid en haar je schrijven in te gaan.’

Tijdens deze contemplatieve schrijfmidweek gebruiken we schrijven, stilte, beweging en uitwisseling om in verbinding te komen met jezelf en je wereld. Wat dit programma kenmerkt is dat er in de middag en avond volop ruimte is om aan je eigen schrijfprojecten te werken, te lezen, genieten van de kloostertuin, wandelen of rusten.

‘Het was heel intensief en ook heel leuk. Alles stroomt!”

Het verdient aanbeveling om kennis te maken met de schrijfmethode die in dit programma gebruikt wordt. Hier kun je Geertje’s veelgeprezen schrijfboek ‘Zin’ bestellen, of de eerste hoofdstukken gratis doornemen.

Eén op één feedback maakt geen onderdeel uit van dit programma. Geertje biedt wel persoonlijke schrijfbegeleiding aan buiten de programma’s. Klik hier voor meer informatie.

Dagschema
Alhoewel elke 5-daagse dezelfde structuur heeft, is het elke keer anders. Het dagschema bestaat uit twee gezamenlijke schrijfsessies, uitwisseling, een ademsessie in de ochtend en optionele bijeenkomst in de avond. In de middag en avond is er volop ruimte om aan je eigen schrijfprojecten te werken, te lezen, genieten van de kloostertuin, wandelen of rusten.

Het schema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen. Mocht je meer specifieke vragen hebben over het schema, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Wat is het verschil tussen een weekend of een 5-daagse retraite?

 

 

Het grote verschil tussen een weekend en een 5-daagse retraite is (los van de duur) dat een weekend adem- en bewegingsessies bevat onder leiding van Jasmijn Koelink. Veel deelnemers komen naar een weekend om kennis te maken met de methode, hun schrijfleven een nieuwe impuls te geven of eerder gemaakte schrijfvrienden terug te zien. Het weekend is een korter, ontspannend en dynamisch programma.

De 5-daagse heeft, afgezien van een ademhalingssessie ‘s ochtends, geen periodes van begeleide beweging. Hierdoor is er meer vrije tijd. In die tijd kiezen veel deelnemers om te werken aan een schrijfproject. Maar ook om uit te rusten, te wandelen, yoga te doen, te lezen of slapen – wat het ook maar is waar je meer van wilt. De 5-daagse is een verstilt, diep en persoonlijk programma.

Er zijn veel deelnemers die deze twee programma’s afwisselen. Het weekend als een terugkerend schrijf-stimulans en de 5-daagse om meters te maken in hun schrijfproject. Voor welk programma je ook kiest; ze hebben de neiging nooit hetzelfde te zijn. We zijn blij regelmatig terugkomende deelnemers te ontvangen.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan deze 5-daagse:

 ‘Door dit programma liet ik kanten van mezelf zien die ik vaak verborgen houd.’

 'Geertje is authentiek en steeds verrassend.’

 'Ik heb inspiratie opgedaan om de personages in mijn eigen project leven in te blazen.’

 ‘Ik vond de luchtigheid prettig, zonder dat het programma inleverde aan diepgang.’

Aanbevolen links:

Wil je een beter idee krijgen wie Geertje als auteur is? Haar nieuwste boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies ontving lovende recensies!


Meer informatie

Kosten

  • € 429,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 589,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 659,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • alle maaltijden zijn vegetarisch
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Geertje Couwenbergh is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt. Ze publiceert in bladen als The Optimist, Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. GeertjeCouwenbergh.com 

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld