MENU

Je innerlijke focus 2022

Tweedaagse met collagewerk.
Een nieuw jaar is een natuurlijk moment om de balans op te maken. Wat is er aan de orde in jouw leven en werk? Een antwoord van binnenuit geeft richting en zorgt dat je beter kunt meebewegen met wat er komt. 


 “Waar wil ik me door laten leiden in 2022?” “Ga ik door op de weg die ik ben ingeslagen of is er iets anders aan de orde in mijn leven of werk?” “Wat bezielt me eigenlijk echt?” Het zijn vragen die aan het begin van een nieuw kalenderjaar, als de winterstilte zijn intrede heeft gedaan, naar boven drijven. Dan is het tijd voor je binnenwereld. Tijd om met een milde blik je te bezinnen op een persoonlijk kompas. Met mindful bewegen, meditatie en collagewerk help ik je om je te openen voor jouw wijsheid. Als je je namelijk verbonden weet met een innerlijke focus, kan je beter meebewegen met hoe het leven komt.

Inhoud
Tijdens deze tweedaagse maken we allereerst een pas op de plaats door te vertragen en te verstillen. Zo ontstaat contact met onze basis van rust en vrede. Vandaaruit gaan we op zoek naar welk verlangen diep in ons groeit. Net als de zaden die nu diep in de aarde liggen te wachten op de warmte en het licht van de lente. We stellen ons open voor de spontane impulsbewegingen die van binnenuit ontstaan. Dan kan zich een innerlijk focusbeeld vormen dat jou gaat helpen koers te houden in 2022.

Deze 2 dagen zet jij jezelf met jouw persoonlijke onderzoek centraal.

Voor jou, als je …..
- behoefte hebt aan een bezinningsmoment in de eerste maand van het nieuwe jaar;
- benieuwd bent naar welke focus jou kan helpen koers houden;
- een nieuwe verdiepende collagevorm wilt leren;
- je meer wilt laten leiden van binnenuit.

Globaal programma

Donderdag

- Kennismaken en aankomen
- Innerlijk ruimte maken, aarden en thuiskomen in jezelf
- Visualisatie van je diepe verlangen in 2022

Vrijdag
Je innerlijke focus 2022 in beeld met collagewerk
- Schrijfoefeningen ter verwerking van je focusbeeld
- Oogsten en afronden

Tussendoor is er ook lege ruimte voor reflectie op eigen wijze, bv in de tuin, tijdens een wandeling of in de kapel.

Werkvormen
- Mindful bewegen mbv fijnzinnige bewegingsoefeningen uit Mindfulness, Hatha en Yin yoga en Embodiment stretching
- Aandacht- en ademmeditatie
- Visualisatie
- Collagewerk

Collagewerk: Niet het doel, maar de weg
Deze dagen werken we met collage als expressievorm. Hierbij gaat het niet over het bereiken van een mooi of perfect eindresultaat dat ergens aan voldoet. Wel gaat het over de weg, waarbij je jouw gevoelswereld stap voor stap in kleur en vorm weergeeft. Een creatief proces dus met een onbekend, maar door en door eigen resultaat dat richting geeft dit nieuwe jaar.

Joyce:
“De collegavorm die we gebruiken, is jaren geleden ontstaan tijdens een lange ziekteperiode. Iets creëren met mijn handen was toen niet mogelijk. Vanuit de diepe behoefte van binnenuit tot expressie te komen, ontstond het scheuren van papier. Dat kon ik nog, voor maximaal een half uurtje per dag. De collages ontstonden vervolgens stukje bij beetje. Het zijn eigenlijk meer scheurkunstwerkjes. Ik vergat de tijd bij het maken en het verlichtte mijn gemoed. De stappen ernaar toe heb ik zo uitgewerkt dat iedereen hierdoor geïnspireerd kan worden.”

Stille bedding
Tijdens deze tweedaagse nemen we buiten de groepsbijeenkomsten de stilte in acht. Dit betekent dat we in stilte samen eten en geen sociale communicatie onderhouden. Uit ervaring blijkt dat dit helpt om de aandacht te concentreren en te verdiepen. Als we geen sociale interactie hebben en even los van aanpassing mogen zijn, wordt je geest rustiger en kun je beter luisteren in het binnenste van jezelf. Je leiding komt dan van binnenuit. Puur en helder.

(Klooster Huissen faciliteert diverse stilteprogramma’s, waaronder dit weekend. Het klooster zelf is echter geen stilteklooster. Mogelijk hoor je daardoor iets van deelnemers uit andere groepen. Normaliter zorgt dat niet voor problemen.)

Reviews

- “Wat een mooie dagen waren dit. Er was tijd en ruimte voor mezelf. Heerlijk.”
- “Ik had hersteltijd nodig, en dat is het ook geworden.”
- “Ik ben normaal van de controle, maar nu voel ik me los en mild.”
- “Het is veel rustiger in mijn hoofd.”
- “Heel toepasselijk wat jij aandraagt, Joyce, ik kan weer vooruit.”

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona 
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Donderdag 27 januari 10.00 uur t/m vrijdag 28 januari 2022 16.30 uur
    Code: 22073

Kosten

  • € 149,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 199,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 249,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Joyce Lakwijk begeleidt mensen in retraites en coaching met mindful lichaamswerk, meditatie en expressie. Ze laat je je essentie ervaren en helpt je om die concreet vorm te geven in leven en werk. Ze gelooft dat gehoor geven aan je eigen unieke inspiratie, vervullend werkt en Joy geeft. Verder begeleidt ze intervisiegroepen voor predikanten en geestelijk verzorgers en werkt als communicatieadviseur, -trainer en -docent. www.joycelakwijk.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld