MENU

Stilteweekend Je innerlijke focus 2021

Geannuleerd ivm coronamaatregelen!
Een nieuw jaar is een natuurlijk moment om de balans op te maken. Wat is er aan de orde in jouw leven en werk? Een antwoord van binnenuit geeft richting en zorgt dat je beter kunt meebewegen met wat er komt. 


“Waar wil ik me door laten leiden in 2021?” “Ga ik door op de weg die ik ben ingeslagen of is er iets anders aan de orde in mijn leven of werk?” “Wat bezielt me eigenlijk echt?” Vragen die aan het begin van een nieuw kalenderjaar, als de winterstilte zijn intrede heeft gedaan, naar boven drijven.
Dit jaargetijde biedt een natuurlijk moment om aandacht te geven aan je binnenwereld. Tijd om met een milde blik je te bezinnen op een persoonlijk kompas. Met mindful bewegen, diverse meditaties en expressievormen help ik je om je te openen voor jouw wijsheid. Als je je namelijk verbonden weet met een innerlijke focus, kan je beter meebewegen met hoe het leven komt.

Inhoud
Tijdens dit lange weekend maken we allereerst een pas op de plaats door te vertragen en te verstillen. Zo ontstaat contact met onze basis van rust, vrede en licht. Vandaaruit gaan we op zoek naar welk verlangen diep in ons groeit. Net als de zaden die nu diep in de aarde liggen te wachten op de warmte en het licht van de lente. We stellen ons open voor de spontane impulsbewegingen die van binnenuit ontstaan. Dan kan zich een innerlijk focusbeeld vormen dat jou gaat helpen koers te houden in 2021. Deze dagen zet jij jezelf met jouw persoonlijke onderzoek centraal.

Voor jou, als je…..
- behoefte hebt aan een bezinnings- en oplaadmoment aan het begin van het nieuwe jaar;
- je bewust wilt worden wat er aan de orde is in je leven en/of werk;
- nieuwsgierig bent naar welke focus jou kan helpen koers houden;
- ervaringsgericht en verdiepend wilt werken;
- je meer wilt laten leiden van binnenuit.

Globaal programma
Vrijdag

- Kennismaken en aankomen
- Innerlijk ruimte maken en stiller worden

Zaterdag 
- Het hele lijf mag meedoen: aarden en thuiskomen in jezelf
- Tijd nemen voor het hier en nu
- Visualisatie van verlangen in leven en/of werk

Zondag
- Focus in beeld met vrij collagewerk
- Tijd om te schrijven over je focusbeeld
- Je focus in relatie brengen met leven en/of werk

Maanda
Oogsten en afronden

Tussendoor is er voldoende lege ruimte voor reflectie op eigen wijze, bv in de tuin, tijdens een wandeling of in de kapel.

Werkvormen
- Mindful bewegen mbv fijnzinnige bewegingsoefeningen uit Mindfulness, Hatha en Yin yoga en Embodiment stretching
- Aandachts- en ademmeditaties
- Diverse expressievormen om je uit te drukken van binnenuit
- Visualisatie
- Collagewerk
- Mindful deelmogelijkheid over ervaringen

Collagewerk: Niet het doel, maar de weg
Dit weekend werken we onder andere met collages als expressievorm. Hierbij gaat het niet over het bereiken van een mooi of perfect eindresultaat dat ergens aan voldoet. Wel gaat het over de weg, waarbij je jouw gevoelswereld stap voor stap in kleur en vorm weergeeft. Een creatief proces dus, met een onbekend, maar door en door eigen resultaat dat richting geeft dit nieuwe jaar.

Stille bedding
Tijdens dit weekend nemen we buiten de groepsbijeenkomsten de stilte in acht. Dit betekent dat we in stilte samen eten en geen sociale communicatie onderhouden. Uit ervaring blijkt dat dit helpt om je aandacht te concentreren en te verdiepen. Als we geen sociale interactie hebben en even los van aanpassing mogen zijn, wordt je geest rustiger en kun je beter luisteren in het binnenste van jezelf. Je leiding komt dan van binnenuit. Puur en helder.

(Klooster Huissen faciliteert diverse stilteprogramma’s, waaronder dit weekend. Het klooster zelf is echter geen stilteklooster. Mogelijk hoor je daardoor iets van deelnemers uit andere groepen. Normaliter zorgt dat niet voor problemen.)

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona 

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.

Reviews

 • “Wat een mooi weekend was dit. Er was tijd en ruimte voor mezelf. Heerlijk.”
 • “Ik had hersteltijd nodig, en dat is het ook geworden.”
 • “Ik ben normaal van de controle, maar nu voel ik me los en mild.”
 • “Het is veel rustiger in mijn hoofd.”
 • “Heel toepasselijk wat jij aandraagt, Joyce, ik kan weer vooruit.”

Meer informatie

Kosten

 • € 369,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 439,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 489,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Joyce Lakwijk begeleidt mensen in retraites en coaching met mindful lichaamswerk, meditatie en expressie. Ze laat je je essentie ervaren en helpt je om die concreet vorm te geven in leven en werk. Ze gelooft dat gehoor geven aan je eigen unieke inspiratie, vervullend werkt en Joy geeft. Verder begeleidt ze intervisiegroepen voor predikanten en geestelijk verzorgers en werkt als communicatieadviseur, -trainer en -docent. www.joycelakwijk.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld