MENU

Retraitedag Je innerlijk nieuwjaar

Als we de natuur als spiegel voor onszelf nemen, staan in de winter ‘wachten’ en ‘groeien in kiemkracht’ centraal. In deze workshop werk je aan een voedzame bodem in jezelf; dé voorwaarde voor vernieuwing in leven en werk.


Je niet verzetten is de sleutel
tot de grootste kracht in het heelal.
Eckhart Tolle

In deze tijd van het jaar liggen zaden diep in de aarde te wachten op warmte en licht. Ze wachten tot de kiemkracht groot genoeg is voor ontkieming. Als we de natuur als spiegel nemen voor ons leven, is het daarom in januari nog geen tijd voor nieuwe projecten of het vormgeven van ideeën. Wel gaat het over contact leggen met kwaliteiten als ‘wachten’, ‘luisteren’ en ‘kiemkracht’. Met als doel persoonlijke ‘zaden’ een voedzame bedding van vertrouwen te geven. Zodat straks als het voorjaar begint niets in de weg staat dit autonome proces te laten ontvouwen en vernieuwing vol toe te laten.

Inhoud
In deze workshop maken we allereerst contact met onze basis van rust, vrede en licht. We gaan op zoek naar welke verlangens als zaden diep in ons liggen te wachten. Van daaruit onderzoeken we eerdergenoemde kwaliteiten met behulp van dans en beweging en andere creatieve werkvormen. We stellen ons open voor welke impulsbeweging van binnenuit wil komen. Het gaat dus over persoonlijk onderzoek en dit vraagt een benieuwde houding naar een innerlijk proces.

Voor jou?
- ben je nieuwsgierig naar wat zich dit jaar in je leven en werk wil ontvouwen?
- heb je zin om je door middel van dansexpressie bewust te worden van wat dit moment in het jaar van je vraagt?|- heb je behoefte aan ervaringsgericht en verdiepend persoonlijk werk?|
- ben je een doener, daadkrachtig en wil je een kwaliteit als wachten ontwikkelen? Dan biedt deze dag een invulling waardoor je verder komt.

Programma
Ochtend:
Van het hoofd naar het lijf, verstillen, vrije ruimte d.m.v. beweging en meditatie
Lunchen in stilte
Middag:
Persoonlijk onderzoek van wachten, naar binnen luisteren, kiemkracht en die kwaliteiten in beeld krijgen d.m.v. dans en beweging, andere creatieve werkvormen, uitwisseling


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Joyce Lakwijk, begeleider bezinning en retraite. Als coach begeleidt ze mensen met vragen over leven, werk en spiritualiteit. Daarnaast helpt ze ondernemers op persoonlijke wijze met vragen over communicatie.
    www.joycelakwijk.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld