MENU

Midweekretraite Op de stroom van het leven

In deze retraite zoek je naar inzichten die helpen om het leven (nog meer) in jou te laten stromen en past die toe. 

In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.


Wat kun je doen om mee te gaan op de stroom van het leven? Je kunt luisteren naar wat het leven voor jou in petto heeft en nagaan wat aandacht nodig heeft. Misschien is er een andere mindset nodig en kun je met andere ogen gaan kijken. Misschien kan het helpen jezelf goed te gronden of kun je gaan leven met een mild en open hart.  

Meegaan met de stroom van het leven vraagt ook om contact met je diepste Bron: het veld van pure potentialiteit. Bij dit veld horen mooie eigenschappen zoals vriendelijkheid, kracht, spontaniteit, vitaliteit, vreugde, creativiteit en compassie. Als je contact maakt met die Bron worden die kwaliteiten gewekt, krijgen ze ruimte en gaan zich steeds meer manifesteren in je leven. 

De opbouw van de retraite voorziet in drie, dagelijkse groepsbijeenkomsten van telkens ongeveer vijf kwartier. In alle bijeenkomsten staat een geleide meditatie centraal. Daarnaast zijn er korte inleidingen, tijd voor reflectie en meditatieve beweging. Deze oefeningen zullen je helpen het leven in jou te laten stromen en meer rust te vinden. 

Naast de groepsbijeenkomsten is er tijd voor jezelf, tijd om te rusten, te lezen, of te wandelen. Er is ook gelegenheid (op basis van vrijwilligheid) deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster; een mooie manier om mee te deinen op het kloosterritme. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (Niet de gehele retraite is in stilte). Laat je inspireren om het leven in jou te laten stromen en geniet van de heerlijke kloostermaaltijden.

Programma 

Maandag 
15:30 Welkom, inchecken
16:00 Inleiding op de retraite, kennismaken, meditatie
17:30 Warme avondmaaltijd
18:30 Avondgebed *
19:30 Koffie, thee
19:45 Groepsbijeenkomst
22:30 Nachtstilte

Dinsdag t/m donderdag 
8:00  Ochtendgebed *
8:30  Ontbijt in stilte
9:30  Groepsbijeenkomst
10:45 Koffie, thee 
12:10  Middagmeditatie in de kapel * 
12:30  Lunch
15:45  Koffie, thee
16:00  Zit-, loop-, zitmeditatie *
17:30  Warme avondmaaltijd
18:30  Avondgebed *
19:30 Koffie, thee 
19:45 Groepsbijeenkomst
22:30 Nachtstilte

Vrijdag
8:00  Ochtendgebed *
8:30  Ontbijt
10:00  Groepsbijeenkomst 
11:15 Koffie, thee 
12:10 Middagmeditatie in de kloosterkapel *
12:30 Lunch
13:30 Einde retraite
  * Iedereen is van harte uitgenodigd deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster, maar ze zijn niet verplicht; deelname is vrijwillig. Dat geldt ook voor de zit-, loop-, zitmeditatie in de middag.


Meer informatie

Datum

  • Maandag 12 augustus 15.30 uur t/m vrijdag 16 augustus 2024 13.30 uur
    Code: 24047

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 529,- Tarief A
  • € 649,- Tarief B
  • € 759,- Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Zijn laatste twee boeken: Omarm jezelf en De vrijheid van mijn vader. Meer informatie: www.bezinnen.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld