MENU

Van Oud naar Nieuw - Verbinding

Naast alle individualistische tendensen in onze huidige tijd verlangt een mens soms ook naar gemeenschap en verbinding. Met jezelf, met de ander, met de Ander, met wat ons omringt in natuur en omgeving. Door een band op te bouwen wordt eigenheid niet uitgevlakt maar met elkaar verbonden: verbind de verschillen!


In deze dagen van het oude naar het nieuwe jaar, door samen de overstap te maken en in de aanloop daarnaartoe, nemen we de tijd om ons te bezinnen op verbinding, verbondenheid en eigen ruimte. Met wie of wat voel jij je verbonden? Met wie of wat wil je je verbinden in het nieuwe jaar? En waarvan wil je afstand nemen?

Net als in andere jaren verwachten wij een grote groep. In het programma zullen er rustpunten zijn: elke ochtend een vaste oasegroep in kleinere kring voor intiemere gesprekken op basis van korte teksten van de dag met persoonlijke uitwisseling. In de middag worden er workshops ter keuze aangeboden. En ’s avonds kun je kiezen tussen een film of een broedergesprek met een van de dominicanen of iemand uit het begeleidend team. Uiteraard is deelname aan de koorgebeden van de kloostergemeenschap mogelijk en welkom. Daarnaast zijn er meditatieve momenten rond het middaguur en aan het begin of einde van de dag. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de tijd voor jezelf in te vullen en niet deel te nemen aan een programma onderdeel.

Verder zal ons de kloosterkeuken met heerlijke vegetarische kloosterspijzen verwennen en wacht op ons een feestelijke Oudjaarsavond.

Het detailprogramma volgt zo snel mogelijk.

Ons uitgangspunt is dat de kosten geen belemmering mogen zijn voor deelname.  Mocht het tarief een probleem zijn, dan kunt u contact opnemen. Onder bepaalde voorwaarden is korting mogelijk.


Meer informatie

Datum

  • Zaterdag 28 december 11.00 uur t/m woensdag 1 januari 2020 16.00 uur
    Code: 19108

Kosten

Begeleiding


  • Martina Heinrichs, theologe in dienst van het dominicanenklooster 
    En verder Misha Beliën, zen en filosofie docent, filmmaker; Laurence Mol, retraite en meditatie begeleider; Daniella Martina, geestelijk verzorgster op een doof blinden centrum en begeleidster van jongerengroepen; Rozanne van der Veur, docente maatschappijleer in opleiding voor boeddhistisch geestelijk verzorgster; en verschillende workshopleidsters en -leiders.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld