MENU

Kloosterwandeling

I.v.m. (huidige en verwachte) aanscherpingen van de corona-maatregelen zijn de kloosterwandelingen dit jaar geannuleerd.
U kunt zich hier niet meer voor aanmelden.

Elke maand op een woensdagochtend een wandeling met bezinning en reflectie. De begeleiding is wisselend per keer. De te lopen route ook, alhoewel ze wel allemaal starten vanuit het klooster. Ook de thema's van de tekst zullen iedere keer wisselen, zodat u iedere maand aan de kloosterwandeling kunt deelnemen
Om 9.30 uur is de ontvangst met koffie en thee, gevolgd door een wandeling van maximaal 1,5 uur. De wandeling bestaat uit 3 delen, allereerst wandelen in stilte, daarna wandelen in stilte met een tekst, gevolgd door een wandeling in tweetallen met een gesprek over de tekst. Daarna vanaf 11.30 uur een uitwisseling en om 12.10 uur een korte viering in de kapel, gevolgd door een soep en brood om 12.30 uur.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.

"Bijzonder om samen in stilte te lopen, met voornamelijk de geluiden uit de natuur. Om daarna van gedachten te wisselen over de tekst. De korte, meditatieve viering was een mooie afsluiting" A.W

"Het was een heerlijke wandeling, we kregen er ook nog mooi weer bij en het gebied waar we liepen was zo heerlijk rustig en mooi ook. Voor mij was het in eerste instantie moeilijk om met een groep te lopen en niet met elkaar te praten. Werd er in het begin emotioneel van. Naar mate ik me had aan gepast aan de rustige wandelpas ging het beter. We dachten na over de tekst die we kregen en waar we met z’n tweeën samen over konden praten. Had een fijne gesprekspartner en samen hebben wij er fijn over gesproken. Weer terug waren er lekkere broodjes met karnemelk enz. Met de hele groep gezamenlijk over over het thema gesproken en dan is het verrassend hoe verschillend er mee is omgegaan. Boeiend ook. Het was voor mij een prachtige ervaring en in mijn agenda heb ik de datum voor de wandeling in november alweer op geschreven"

Hartelijke groeten Toos Grotenhuis en graag tot ziens.


Meer informatie

Kosten

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld