MENU

Vijfdaagse schrijfretraite De papieren pleisterplaats

Een pleisterplaats is een plek waar mensen (en dieren) die een lange reis maken, onderweg even kunnen rusten en voedsel vinden. De papieren pleisterplaats is dan ook een plek om schrijvend op adem te komen en je te voeden met innerlijke wijsheid en stilte.
Zodat je daarna met meer energie en focus je levensreis kunt vervolgen. Ik ben graag je reisleider en wijs je aan de hand van concrete schrijfoefeningen de weg.

Zoek jij rust of wil jij gevoed en geïnspireerd worden? Dan is deze schrijfretraite wat voor jou! Ik bied je drie verschillende schrijfreizen aan, die afzonderlijk van elkaar zijn te volgen. Elke reis wordt twee keer per jaar aangeboden, in de zomer en in de winter. In 2020 kon je mee op een zeiltocht over de oceaan en in 2021 maken we in juni een trektocht door de bergen. In november maken we de zeiltocht over de oceaan die in 2020 werd afgebroken vanwege de coronamaatregelen. In november 2022 kun je dan alsnog de trektocht door de bergen maken. Onderweg doen we excursies en beleef je bijzondere dingen.

Het klooster is het perfecte decor voor deze reis. Je deint mee op het ritme van het klooster en je hebt de mogelijkheid om naar de vieringen te gaan als je dat wilt (om 8.00 en om 18.30 uur). Je kunt genieten van heerlijke, verse vegetarische maaltijden die deels biologisch zijn.

Elke dag volg je één en soms twee schrijfworkshops. De rest van de tijd is er volop gelegenheid voor eigen invulling, zoals wandelen, schrijven, stil zijn, lezen.

Vaste onderdelen van deze reizen: je schrijft dagelijks een ochtendpagina en een avondpagina. Ook krijg je na elke schrijfworkshop de opdracht om een brief te schrijven met een bepaald onderwerp. Op de derde dag is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met Hanny.

Tijdens de hele week staat de ruimte waar de workshops worden gegeven tot onze beschikking waar je tot 21.00 uur in stilte kunt schrijven. Vanaf 21.00 uur kun je hier elkaar - als je dat wilt - ontmoeten onder het genot van een drankje.
 

Programma reis 2, november 2021: De zeiltocht over de oceaan
Op de eerste dag kun je inchecken om 13.30 uur. Het programma start om 14.00 uur.

Dag 1:
* 13.30: vanaf half twee kun je inchecken 
* 14.00 – 16.00: schrijfworkshop 1 – Vertrek uit de haven

Dag 2:
* 10.00 - 12.00: schrijfworkshop 2 – Op volle zee
* 14.00 – 16.00: Schrijfworkshop 3 – Dolfijnen spotten

Dag 3:
* 10.00 - 12.00: schrijfworkshop 4 – Onbewoond eiland
* vrije middag, gelegenheid tot persoonlijk gesprek

Dag 4:
* 10.00 - 12.00: schrijfworkshop 5 – Duiken
* 14.00 – 16.00: panorama middag

Dag 5:
* 10.00 - 12.00: schrijfworkshop 6 – Tropisch eiland
* 13.30 afscheid


Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Wat heb je nodig?
Neem voor deze schrijfretraite de volgende spullen mee:
–  een A4-schrift of voldoende A4-papier voor de schrijfoefeningen
– een paar fijne pennen en een potlood.
– zachte kleurpotloden 
– twee tijdschriften met mooie afbeeldingen om uit te scheuren.
– plakstift 
– schaar

Informatie?
Wil je informatie over je verblijf, speciale wensen, kosten of aanmelding, dan kun je terecht bij het klooster.
Mocht je inhoudelijke informatie willen over het programma, kun je met Hanny Kuijer contact opnemen info@enervie.nl of per telefoon 06 16 052 872.

Wil je eerst zelf kennismaken met het creatief dagboekschrijven? Koop dan het boek "Heerlijk schrijven" (€14,95) en schrijf aan de hand van de zes hoofdstukken, zie ook www.enervie.nl voor meer info.


Meer informatie

Kosten

  • € 479,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 579,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 629,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle kamers inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Hanny Kuijer, schrijfbegeleider reflectief schrijven en eigenaar van EnerVie Schrijfatelier
    www.enervie.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld