MENU

Meerdaagse Verlangen naar zomerse stilte

De zomertijd is een passend moment voor een komma in ons volle, of juist te lege bestaan. In deze retraite mag je uitrusten, verwerken, opladen en weer opengaan van binnenuit. Vanuit stilte en verbondenheid met jezelf komen je kracht en kwaliteit dan tot zomerse bloei.als je je stil houdt
gaan alle kleine dingen
zacht voor je open
en dan lachen ze met je.

              J.C. van Schagen

Zoek je een mogelijkheid om ruimte te maken voor jezelf?
Ben je nieuwsgierig naar wat stilte voor jou kan betekenen?
Verlang je naar meer contact met wie je in wezen bent?
Of wil je je vanuit vrijheid ontplooien?

Bekijk deze video om een indruk te krijgen van het programma: 

 

 

Rust en eenvoud
In de stille bedding van deze dagen krijg je de gelegenheid te ontspannen en dieper in jezelf te zakken. Drukte en afleiding maken plaats voor een rust en eenvoud. Om de weg naar binnen te vinden werk ik met mindful lichaamswerk, visualisatie en diverse meditatievormen, zoals adem- en loopmeditaties buiten. Zo kom je op een fijnzinnige wijze in contact met jouw eigen lichaam, je basis. Je zintuigen kunnen ‘zacht’ opengaan voor de volle bloei van de natuur. Laat je verrassen door je levensenergie die onder de oppervlakte sluimert, en nu vrij kan gaan stromen.

Van binnenuit
Dat wat je allemaal voelt en opmerkt, krijgt de ruimte als we werken met expressievormen. Denk bijvoorbeeld aan kleur, klei, schrijven en beweging/dans. Bij dit creatieve werk gaat het er niet over of je ervaring hebt, mooi of niet mooi werkt. Wel gaat het over het leren kennen van en vertrouwen op de zuivere en intuïtieve stroom die van binnenuit komt. Ervaring is dus níet nodig; wèl een open en benieuwde houding. Binnen het programma zijn er ook mogelijkheden tot uitwisselen.

Open ruimte
Binnen deze retraite moedig ik je aan jezelf precies te beluisteren en daarnaar te handelen. Er is voldoende open ruimte om bv zelf naar buiten te gaan of een ander verlangen te volgen. Zo kan aanvaarding èn verdieping ontstaan van jouw unieke authenticiteit. Naar behoefte ben ik beschikbaar voor een persoonlijk gesprekje over een vraag of ervaring.

Stille bedding
In deze retraite nemen we van vrijdag tot en met zondag buiten de groepsbijeenkomsten de stilte in acht. Dit betekent dat we in stilte samen eten en geen sociale communicatie hebben. Uit ervaring blijkt dat dit helpt om je aandacht te concentreren en te verdiepen. Als we geen sociale interactie hebben, wordt je geest rustiger en kun je beter luisteren in het binnenste van jezelf.

duik in het diepe
laat alle gedachten los
luister en bemin

               Gertrudis van der Donck

Opbrengst van deze retraite
-
Je leeft meer in het moment Nu; Je piekert of denkt minder, je bent meer ontspannen, tot jezelf gekomen, opgeladen met nieuwe inzichten;
- Er is ruimte in je ontstaan; Je hebt meer toegang tot je innerlijk weten;
- Inspiratie en bezieling krijgen vrij spel; je creativiteit stroomt op jouw geheel eigen wijze;
- Je hebt (weer) contact met wie je ten diepste bent. Dat versterkt je vertrouwen en verdiept je focus in leven en werk.

Inspiratie opdoen
Gedurende de retraite liggen er in de zaal inspirerende boeken over stilte en persoonlijke/spirituele ontwikkeling. Ook zijn er diverse creatieve materialen aanwezig waar je tussentijds gebruik van mag maken.

Kloostersfeer
De sfeervolle en op verdieping gerichte ambience van klooster Huissen geeft een extra dimensie aan deze retraite, net als de aandachtsvolle verzorging (heerlijke maaltijden!) en, doordeweeks, de regelmaat van het koorgebed van de Dominicaanse kloostergemeenschap.

Programma
Het programmaoverzicht geeft je een indruk van het verloop van de retraite. Wijzigingen voorbehouden. Voor mensen die al eerder deelnamen: de retraite is een dag langer, de opbouw is hetzelfde, de concrete invulling zal wat anders zijn. Hierdoor is opnieuw deelnemen zeker de moeite waard.

Donderdag
Middag: Kennismaken, Mindful lichaamswerk, Introductie van de stilte
Avond: Introductie Meditatie

Vrijdag, zaterdag, zondag
Ochtend: Mindful lichaamswerk, creatieve/expressieve verwerking
(Op zondag: 11.30 -13.00 uur, na de viering)
Middag: Begeleide natuurmeditatie buiten en/of mogelijkheid tot een reflectief en gesprek met mij
Avond: Meditatie, Uitwisseling

Maandag
Ochtend: Lichaamswerk & Meditatie, Afronding en Oogsten
Na de warme lunch is de retraite afgerond.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Feedback uit vorige zomerretraite
“Toegevoegde waarde vond ik als Joyce vertelde over haar eigen doorleefde ervaringen”

 “Ik heb ervaren dat ik me niet eenzaam hoef te voelen als ik alleen ben” (dln. 23 jaar)

“Ben nog meer bewust geworden van wat ik belangrijk vind”

 “Veel variatie in werkvormen is fijn, zoals de loopmeditatie, creativiteit, lichaamswerk”

“Door het gesprekje met Joyce hebben wij zicht gekregen op een toekomstig pad samen wat betreft wonen” (echtpaar 70+)

“Stilte ervaren qua gedachten en gevoel”

 “Er zijn voldoende witregels in het programma”

“Joyce is warm, zacht, bezield en gevoelig voor ieders behoefte: heel ‘all inclusive’”


Meer informatie

Kosten

  • € 477,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 567,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 617,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Joyce Lakwijk begeleidt mensen in stilteretraites en coaching met mindful lichaamswerk, meditatie, stilte en expressie. Ze laat je je Essentie ervaren en helpt je om die concreet vorm te geven in dagelijks leven en werk. Ze gelooft dat gehoor geven aan de eigen unieke inspiratie verdiepend en vervullend werkt en zo betekenis heeft voor de ander en de maatschappij. Verder begeleidt ze intervisiegroepen van predikanten en geestelijk verzorgers met Lectio Divina en heeft ze een coachpraktijk voor mens en onderneming. www.joycelakwijk.nl 
    Voor meer informatie: info@joycelakwijk.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld