MENU

Weekend De boodschap van je dromen

Dit weekend biedt informatie over waar droombeelden vandaan komen en hoe je de taal van je dromen kunt gaan verstaan.


De inzichten van Jung zijn daarbij onze belangrijkste leidraad. We werken met dromen van de deelnemers en aan de hand van beelden met behulp van actieve imaginatie (geleide fantasie).

Aanbevolen: lees het dromenboek ‘Dat heb je gedroomd’ van Hein. (uitgever Edicola, ook verkrijgbaar bij La Cordelle).

Over het boek:
Dat heb je gedroomd is een zowel diepzinnig als praktisch bruikbaar boek. Het geeft inzicht in het mysterie van onze dromen, overzicht over de belangrijkste opvattingen over dromen, en oefeningen om alleen of samen met anderen aan dromen te werken. Een onmisbaar boek voor wie de boodschappen van zijn of haar dromen wil begrijpen en zo 'de koninklijke weg naar het onbewuste' wil bewandelen. 
Behalve zijn grote kennis van filosofische en psychologische stromingen, met name van het werk van C.G.Jung, heeft de auteur ook tal van voorbeelden uit zijn levenslange ervaringen met droomwerk in dit boek verwerkt. Dit alles tezamen maakt dit boek tot een bruikbare reisgids door dromenland en een spannend avonturenboek over ons nachtelijk leven.


Meer informatie

Datum

  • Dinsdag 24 september 14.00 uur t/m donderdag 26 september 2019 13.30 uur
    Code: 19013

Kosten

Begeleiding


  • Hein Stufkens, filosoof en schrijver, dichter, leraar, werd bekend als auteur van boeken over zingeving en spiritualiteit door zijn werk voor radio en televisie en door lezingen en workshops. Zijn inspiratie vindt hij in de christelijke mystiek en gnosis, het zen-boeddhisme en de jungiaanse en transpersoonlijke psychologie. Zie ook www.lacordelle.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld