MENU

Kloostertafelgesprek Innerlijkheid en burn-out

Steeds meer mensen kampen met onrust, stress en (tekenen van) burn-out. Je bent van harte uitgenodigd om over dit thema met elkaar in gesprek te gaan!


Heel wat (jonge) mensen gaan gebukt onder de ‘tirannie van perfectie’: de constante druk om leuk en geslaagd te zijn en niet te mogen falen. Ondertussen weten zij zich met ervaringen en zingevingsvragen rond lijden, tegenslag en verlies vaak geen raad. Is er een remedie? Innerlijkheid en zelfonderzoek helpen om afstand nemen van het levensgevoel dat de eigenwaarde legt in onzekere uiterlijkheden zoals geld, carrière en populariteit. “Hoe je je innerlijk stelt tot de gebeurtenissen van het leven, dát bepaalt je lot”, schrijft Etty Hillesum terecht. Zo kunnen angst en tegenslag omgezet worden naar weerbaarheid, empathie en onthechting van zaken die er in het leven uiteindelijk minder toe doen.

Programma
17.00 uur – ontvangst met koffie/thee
17.15 uur – lezing 
18.40 uur – aperitief
19.00 uur – kloostermaaltijd waarbij dieper op thema wordt ingegaan
21.00 uur – afsluiting  


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Welmoed Vlieger studeerde Wetenschap van Godsdienst & Levensbeschouwing en vervolgens Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkt momenteel aan een promotieonderzoek over innerlijkheid en politiek aan de VU en is columnist bij dagblad Trouw. Meer informatie: www.welmoedvlieger.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld