MENU

Retraite Op adem komen in een nieuwe werkelijkheid

Geannuleerd
24 Uur voor jezelf als geestelijk verzorger om op adem te komen en te reflecteren. Wat heb jij nu nodig? Hoe geef je je werk vorm, in onze nieuwe post-corona werkelijkheid die ook kansen biedt.
In deze 24 uur gebruiken we verhalen, opstellingen en stilte om stil te staan hoe het met jou is; hoe het met jou is in relatie tot je werk en collega’s is en waardoor jij in beweging komt.  We werken creatief met voldoende afstand en nabijheid.  

Zingeving en de rol van geestelijke verzorging zijn altijd in beweging. De rol van geestelijk verzorgers is veranderd door de corona-crisis, de vragen lijken intensiever; de dilemma’s worden groter, er komen hele nieuwe uitdagingen. Wat doet dat met jou als geestelijk verzorger? Hoe ga je om met de nieuwe maatschappelijke/ethische vragen, veranderingen binnen jouw organisatie en nieuwe uitdagingen voor jou als geestelijke verzorger? We nemen de tijd in Klooster Huissen om hier naar te kijken. We beginnen met jezelf, we kijken  naar jou en de ander en naar jouw (nieuwe) rol in jouw organisatie/werkveld.

Het programma wordt creatief ingevuld. Via uitwisseling, verhalen, opstellingen en stilte. Creatief binnen 1,5 m.

Programma:
Eerste dag
Avondeten, waarna avondprogramma:
19.00 – 21.30 uur Kennismaking. Hoe zit je erbij? We komen op adem en kijken wat jou nu bezig houdt.
Door middel van meditatie kijken we hoe het fysieke en emotioneel met je gaat. Dit verbinden we de reden waarom jij als GV-er voor dit vak gekozen hebt. Hoe verhoudt zich je oorspronkelijke bezieling tot de werkelijkheid nu? Op grond hiervan formuleert iedere deelnemer, wat hij/zij deze dagen nodig heeft en wat hij/zij wil leren.

Tweede dag
Ochtend: 9.00 – 10.15  uur Jij.  Hoe gaat het met jou? Aan de hand van een verhaal dat jij vertelt geven we dit diepgang.
Door middel van een metafoor vertelt iedere deelnemer hoe het met hem/haar gaat. We oefenen hiermee  in verhalen vertellen; luisteren; mensen mee te nemen in een verhaal en het belang van het levensverhaal van ieder mens.

10.30 – 12.30 uur Jij en de ander. Welke impact hebben de collega’s op jou? Welke impact hebben de cliënten op jou?
De doelen die jij je stelt worden soms ondersteunt door je collega’s soms gedwarsboomd. Soms kunnen belangen van cliënten in conflict zijn met de lijn van de organisatie. We leren hoe je om kan gaan met dilemma’s, hoe geef je en ontvang je feedback en hoe kan je dmv een systemische opstelling anders kijken naar een situatie?

Middag
13.30 – 17. 00 uur Jij en de wereld. Wat wil je de kleine wereld (jouw naasten en naasten collega’s) laten zien/weten? Hoe geef je dat vorm, waar liggen grenzen en mogelijkheden?
We kijken naar het verschil tussen de cirkel van invloed en de cirkel van betrokkenheid. We maken een korte analyse van jouw werkveld/organisatie, waar heb je invloed en hoe bereik je mensen? Welke ‘technieken’ werken hierbij of hoe werk je aan acquisitie?

17.30 uur Avondeten

Voor dit programma worden 3 accreditatiepunten gegeven door het SKGV .

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij vanaf juni weer gasten te kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 190,- Vast tarief
  • Prijs exclusief BTW: €175,- Programma is inclusief overnachting op een 1pk, maaltijden en consumpties.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Anne Stael
    werkt op het snijvlak  van zingeving en zakelijkheid en geeft dat vorm via haar bedrijf www.zienwatonzichtbaaris.nl. Ze is projectleider geestelijke verzorging in de thuissituatie Rotterdam.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld