MENU

Etmaal Zingeving en ethiek in zorg

Zingeving en de menselijke maat staat in de meeste organisaties centraal. Hoe geef je dat in de praktijk vorm, hoe geef jezelf het voorbeeld?  Een dag om op adem te komen als je in de zorg werkt als geestelijk verzorger, en voor andere professionals die zingeving meer centraal willen stellen.
In deze 24 uur reflecteren we op jouw rol in de organisatie en over wat jijzelf nodig hebt om dit vorm te geven.  

Programma:

Zondag
17:00 uur: Aankomst
17:30 uur: Warme maaltijd
18.30 uur: Vespers
Avondprogramma:
Kennismaking: Hoe zit je erbij?
We komen op adem en kijken wat jou nu bezig houdt. Door middel van meditatie kijken we hoe het fysiek en emotioneel met je gaat. Dit verbinden we aan je werk nu. Wat is de uitdaging waar je nu voor staat, hoe kom je op adem?

Maandag
08.00 uur lauden
08.30 uur ontbijt

9.00 - 10.15 uur: Hoe gaat het met jou?
Aan de hand van voorbeelden/ verhalen kijken we waar het schuurt als het gaat om zingeving in je werk en waar zit een mogelijkheid tot veranderen?

10.30 - 12.15 uur: Achtergrond, wat betekent zingeving in de praktijk en welke impact heeft dat op je collega’s en cliënten?
De doelen die jij je stelt kunnen verhelderd worden met een vertaling van zingeving naar de praktijk. We bespreken zingeving als onderdeel van positieve gezondheid en volgens de ‘vier-zetten van zingeving’ van Steenhuis. Hoe zet je dit in bij je collega’s en cliënten? 

12:10 uur: middagmeditatie
12.30 uur: lunch

13.30 - 17.00 uur: Hoe wil jij je profileren in je organisatie, wat heeft impact? Hoe geef je dat vorm, waar liggen grenzen en mogelijkheden?
We maken een korte analyse van jouw werkveld/organisatie, waar heb je invloed en hoe bereik je mensen? Hoe blijf je trouw aan jezelf en ook aan de organisatie? We starten met een systemische opstelling en achtergrond rondom profilering. Daarna werken we verder aan de persoonlijke situaties in de organisatie.

17.30 uur: einde

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Zondag 16 mei 17.00 uur t/m maandag 17 mei 2021 19.00 uur
    Code: 21138

Kosten

  • € 190,- Vast tarief
  • Prijs exclusief BTW: €175,- Programma is inclusief overnachting op een 1pk, maaltijden en consumpties.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Anne Stael is gespecialiseerd in zingeving en zakelijkheid. Ze is projectleider geestelijke verzorging, geeft trainingen compassie in de zorg. Voor meer informatie www.zienwatonzichtbaaris.nl. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld