MENU

Weekendretraite Een rustige geest, een mild hart

Dit programma is volgboekt, u komt op een wachtlijst.
Deze weekendretraite zal je helpen om, vanuit verstilling, je geest tot rust te brengen en je hart mild te laten worden. 


Je kent het vast wel: je geest en je hart zijn onrustig. Er zijn tienduizenden gedachten per dag en je piekert over de zorgen die je bezig houden, waardoor je hart onrustig blijft. Kennelijk zijn er genoeg krachten die je van je innerlijke rust en vrijheid beroven. Wat kun je doen?

Over de hele wereld bestaan er spirituele tradities die meditatieve methodieken hebben ontwikkeld met een rustige geest en een mild hart als doel. Tijdens deze weekendretraite is er dan ook veel tijd voor meditatie en verstilling. Zo krijgen je geest en je hart ruimte te ontspannen en je hart bovendien de gelegenheid open en mild te worden.

De retraite bestaat uit vijf bijeenkomsten van telkens ongeveer vijf kwartier, waar eenvoudige oefeningen behulpzaam zullen zijn om rust te vinden en het hart te openen. Tijdens iedere bijeenkomst staat een begeleide meditatie centraal. Ook zijn er telkens korte inleidingen op het thema en is er aandacht voor reflectie en meditatieve beweging. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

Naast de groepsbijeenkomsten en de tijd die je voor jezelf hebt, ben je van harte uitgenodigd deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster; een mooie manier om mee te deinen op het kloosterritme (maar niet verplicht). Er is ook tijd voor jezelf, om te lezen, te wandelen, te rusten. Je mag ook even rustig gaan zitten in de kloosterkapel, een kaarsje aansteken of in de meditatieruimte naar muziek luisteren of daar gewoon in stilte verblijven. En geniet van de heerlijke kloostermaaltijden.

Programma

Vrijdag 
19:00 Aankomst, ontvangst
19:30 Koffie, thee
19:45 – 21:15 Welkom, inleiding, kennismaking, meditatieve dagsluiting (Groepsbijeenkomst)

Zaterdag 
08:00 Ochtendgebed *
08:30 Ontbijt in stilte
09.30-10:45 Groepsbijeenkomst
10:45 Koffie, thee
11:00 Tijd voor jezelf
12:30 Lunch
13:30 Tijd voor jezelf
15:45 Koffie, thee
16:00-17:15 Groepsbijeenkomst
17:30 Warme maaltijd
18:30 Avondgebed  *
19:30 Koffie, thee
19:45-21:00 Groepsbijeenkomst met meditatieve dagsluiting

Zondag 
8:00 Ochtendgebed *
08:30 Ontbijt in stilte
10:00 Viering in de kloosterkapel (voor zover dat kan vanwege corona) * en aansluitend koffie en thee
12:15 Lunch
13:30 Groeien vanuit liefdevolle aandacht; afsluitende reflectie (Groepsbijeenkomst)
15:00 Einde retraite

 * = Iedereen is van harte uitgenodigd deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster (voor zover corona dat toelaat), maar ze zijn niet verplicht; deelname is vrijwillig

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona 

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 23 april 19.30 uur t/m zondag 25 april 2021 15.00 uur
    Code: 21187

Kosten

  • € 279,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 329,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 369,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Zijn laatste twee boeken: Omarm jezelf en De vrijheid van mijn vader. Meer informatie: www.bezinnen.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld