MENU

Weekendretraite Een rustige geest, een mild hart

Deze weekendretraite zal je helpen om je geest tot rust te brengen en je hart mild te laten worden. 


Je kent het vast wel: je geest en je hart zijn onrustig. Er zijn tienduizenden gedachten per dag en je piekert over de zorgen die je bezig houden, waardoor je hart onrustig blijft. Kennelijk zijn er krachten die je van je innerlijke rust en vrijheid beroven. Wat kun je doen?

Over de hele wereld bestaan er spirituele tradities die meditatieve methodieken hebben ontwikkeld met een rustige geest en een mild hart als doel. Tijdens deze weekendretraite is er dan ook veel tijd voor meditatie en verstilling. Zo krijgen je geest en je hart ruimte te ontspannen en je hart bovendien de gelegenheid open en mild te worden.

De retraite bestaat uit zes bijeenkomsten van telkens ongeveer vijf kwartier, waar eenvoudige oefeningen behulpzaam zullen zijn om rust te vinden en het hart te openen. Tijdens iedere bijeenkomst staat een begeleide meditatie centraal. Ook zijn er telkens korte inleidingen op het thema en is er aandacht voor reflectie en meditatieve beweging. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

Naast de groepsbijeenkomsten en de tijd die je voor jezelf hebt, ben je van harte uitgenodigd deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster – voor zover dit kan in verband met corona. Het is een mooie manier om mee te deinen op het kloosterritme (maar niet verplicht). Er is ook tijd voor jezelf, om te lezen, te wandelen, te rusten. Je kunt ook even rustig gaan zitten in de kloosterkapel, een kaarsje aansteken of in de meditatieruimte in stilte verblijven. Laat het tijdens deze retraite rustiger worden in je hoofd en zachter in je hart. En geniet van de heerlijke kloostermaaltijden.

Programma

Vrijdag

19:00    Aankomst, ontvangst
19:30    Koffie, thee
19:45 – 21:15 Welkom, inleiding, kennismaking, meditatieve dagsluiting (Groepsbijeenkomst)

Zaterdag
08:00    Ochtendgebed  
08:30    Ontbijt in stilte
09.30-10:45 Groepsbijeenkomst
10:45    Koffie, thee
11:00    Tijd voor jezelf
12:30    Lunch
13:30    Tijd voor jezelf
15:45    Koffie, thee
16:00-17:15 Groepsbijeenkomst
17:30    Warme maaltijd
18:30    Avondgebed   
19:30    Koffie, thee
19:45-21:00 Groepsbijeenkomst met meditatieve dagsluiting

Zondag
08:00    Ochtendgebed  
08:30    Ontbijt
10:00    Groepsbijeenkomst
11:15    Koffie en thee
12:15    Lunch
13:30    Groepsbijeenkomst
15:00    Einde retraite
Iedereen is van harte uitgenodigd deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster, maar ze zijn niet verplicht; deelname is vrijwillig.


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 299,- Tarief A
  • € 369,- Tarief B
  • € 429,- Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Zijn laatste twee boeken: Omarm jezelf en De vrijheid van mijn vader. Meer informatie: www.bezinnen.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld