MENU

Schrijf en yoga stilteweekend

Wil je je liefde voor schrijven weer nieuw leven inblazen? Ben je nieuwsgierig hoe schrijven je kan verbinden met jezelf en anderen? Zoek je nieuwe manieren om je lichaam te betrekken in je creatieve proces? Deze weekend retraite biedt volop inspiratie en ontspanning!
Schrijven wordt leuker én beter wanneer je het met huid en haar doet. Dat is het uitgangspunt van deze geliefde weekendretraite. Elke dag beginnen en eindigen we met een vernieuwende beweging- en ademsessie die voor iedereen toegankelijk is. De effecten daarvan zijn voelbaar in je lichaam – en zichtbaar op papier.

‘Bevrijdend, stimulerend, grensverleggend en ontspannend.’

‘Ik vond het heerlijk om te verstillen en gevoed te worden op allerlei manieren.’

Ontdek een ander perspectief op je schrijven – en leven.

Tijdens dit weekend gebruiken we een ongecensureerde benadering van schrijven, die geen enkele ervaring vereist. Het enige wat je nodig hebt is een open geest en snelschrijvende pen. We raden je van harte aan om kennis te maken met de schrijfmethode van dit weekend. Hier kun je de eerste hoofdstukken van Geertje’s onlangs herziene en uitgebreide schrijfklassieker ‘Zin: Lust in je Leven door Schrijven’ gratis doornemen of bestellen.

Dagschema
Dit hooggewaardeerde schrijf- en yogaweekend werkt met drie krachten: stilte, beweging en schrijven. Van zaterdag- tot zondagochtend ben je ontslagen van de plicht om te praten, zodat je al je aandacht kunt richten op schrijven, waarnemen en ontspannen. (Tijdens de gezamenlijke sessies praten we uiteraard wel.)

Het dagschema bestaat uit twee gezamenlijke schrijfsessies, ochtend meditatie, uitwisseling en toegankelijke beweging- en ademhalingsoefeningen. In de middag en avond is er ruimte om aan je eigen schrijfprojecten te werken, te lezen, genieten van de kloostertuin, wandelen of rusten. Je hoeft jezelf niet als schrijver of yogi te beschouwen om mee te doen aan dit programma.

Het schema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen. Alhoewel elk weekend dezelfde structuur heeft, zijn ze elke keer anders. Mocht je meer specifieke vragen hebben over het schema, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Het is goed om te weten dat één op één feedback geen onderdeel uitmaakt van deze weekend retraite. Geertje biedt wel persoonlijke schrijfbegeleiding aan buiten de programma’s.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.

Ervaringen van eerdere deelnemers:
‘Het was zoveel meer dan ik ervan verwachtte! Het was geweldig; een cadeau voor lichaam en geest.’

‘Ik ga naar huis met nieuwe inzichten, rust en inspiratie’

‘Jasmijn is liefdevol, bevlogen en heeft veel kennis.’

‘Dit weekend heeft me onverwachte inzichten gegeven op een gebied dat ik uit en te na dacht te kennen.’

‘De stilte gaf me niet alleen rust, ook reflectie en verbinding met mezelf én anderen.’

‘Het doel, mijn boek, is net zo belangrijk als de weg ernaartoe.’

‘Geertje heeft een bijna poëtische manier van uitleggen.’

Wat is het verschil tussen een schrijf en yogaweekend of een vijfdaagse stilteretraite?
De vijfdaagse stilteretraite van Geertje heeft geen periodes van begeleide beweging. Hierdoor is er meer vrije tijd. In die tijd kiezen veel deelnemers om te werken aan een schrijfproject. Maar ook om uit te rusten, te wandelen, yoga te doen, te lezen of te slapen – wat het ook maar is waar je meer van wilt. Ook lezen we voorafgaand aan een vijfdaagse gezamenlijk één (steeds wisselend) boek dat we bespreken. De vijfdaagse is een verstild, diep en persoonlijk in te richten programma.

Veel deelnemers komen naar een weekend om kennis te maken met de methode van schrijven die Geertje gebruikt. Om hun schrijfleven een nieuwe impuls te geven of eerder gemaakte schrijfvrienden terug te zien. Het weekend is, ten opzichte van de vijfdaagse, een korter, ontspannend en dynamisch programma.

Er zijn veel deelnemers die deze twee programma’s afwisselen. Het weekend als een terugkerend schrijf-stimulans en de 5-daagse om meters te maken in hun schrijfproject. Voor welk programma je ook kiest; ze hebben de neiging nooit hetzelfde te zijn. We zijn blij regelmatig terugkomende deelnemers te ontvangen.

Aanbevolen links:
- Geertje Couwenbergh’s schrijfboek Zin: Lust in je Leven door Schrijven

Writing Down the Bones, en alle andere boeken van Geertje’s schrijfleraar en grondlegger van de schrijfmethode die we gebruiken in het weekend, Natalie Goldberg. (de genoemde titel is ook in het Nederlands verkrijgbaar)

Jasmijn biedt wekelijkse online sessies en gerichte oplossingen op veel voorkomende klachten, van stress en slapeloosheid tot nek- en rugpijn. Ontdek hier hoe Jasmijn je direct kan ondersteunen in je welzijn.

Wil je een beter idee krijgen wie Geertje als auteur is? Lees haar nieuwste boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar geliefde adviescolumn in Happinez.

Je deelname heeft een rimpeleffect
Schrijven betekent een grotere wereld toelaten. Elk jaar ondersteunt het Klooster Huissen daarom samen met Geertje een goed doel. Binnenkort maken we bekend welk project dat in 2021 is!


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 14 mei 19.30 uur t/m zondag 16 mei 2021 16.00 uur
  Code: 21008

Kosten

 • € 358,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 448,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 498,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Geertje Couwenbergh 
  is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt en dat zojuist in een hernieuwde editie is verschenen. Ze publiceert in bladen als Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke belichaamde schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar onlangs verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar populaire adviescolumn in Happinez. Ze doet al ruim vijf jaar zelf intensief The Work©. Ontdek meer via GeertjeCouwenbergh.com


  Yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Haar ademsessies tijdens dit weekend zijn is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar sessies. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Op JasmijnYoga.com kun je direct beginnen. Ze is momenteel in opleiding om een gecertificeerd facilitator te worden van The Work© .

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld