MENU

Vijfdaagse Schrijfretraite Taal van mijn hart

“Taal van mijn hart” is een vijfdaagse schrijfretraite voor iedereen die wil luisteren naar wat het hart te zeggen heeft. Deze eerste retraite heeft als thema: 'Ruimte'. De twee volgende jaren komen de thema's: 'eenvoud' en 'verbinding' aan bod. Deze drie retraites kunnen ook los van elkaar worden gevolgd.


Tijdens deze retraite (maximaal 10 deelnemers) volg je elke dag een schrijfworkshop en heb je de middagen om zelf te schrijven aan de hand van aangereikte opdrachten. Aan de ene kant is dit een verdiepende schrijfopdracht die je, als je dat wilt, per workshop kunt doen. Daarnaast ontvang je een extra opdracht waarbij je je laat leiden door woordeloze inspiratie. Je bepaalt dus zelf hoeveel je tussen de workshops door nog wilt schrijven. In de middagen is er bovendien gelegenheid om een individueel gesprek met Hanny in te plannen als je daar behoefte aan hebt.
Tijdens de workshops laat je je inspireren door liedteksten en is de muziek de toegangspoort naar je innerlijk weten. Ben jij benieuwd of je de taal van jouw hart kunt verstaan als je alle ruis van thuis achter je laat en je koestert in de stilte van het klooster? Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Je hebt geen schrijfervaring nodig, alleen de bereidheid om je hart open te zetten.

Het klooster is een ideaal decor voor deze retraite. De rust en het ritme zorgen voor een heerlijk ontspannen sfeer. Je hebt bovendien de mogelijkheid om in de ochtend, tussen de middag en in de avond naar de vieringen te gaan als je dat wilt. Je kunt genieten van heerlijke, verse vegetarische maaltijden die deels biologisch zijn. Het ontbijt wordt in stilte genuttigd.

Tijdens de hele week staat de ruimte waar de workshops worden gegeven tot onze beschikking waar je tot 20.30 uur in stilte kunt schrijven als je dat wilt. Vanaf 20.30 uur kun je hier elkaar - als je dat wilt - ontmoeten onder het genot van een drankje. Om 22.30 uur is het stil in het klooster.

Programma
Op de eerste dag kun je inchecken vanaf 13.30 uur. We starten het programma om 14.00 uur.

Dag 1:
13:30: Inchecken 
14:00 – 16:10: Schrijfworkshop 1 – Open je armen

Dag 2:
09.30 – 11.45: Schrijfworkshop 2: Opgeruimd
Middag: Je ontvangt een opdracht met woordeloze inspiratie (duur ca. 1 uur) en de verdiepende opdracht (ca. 30-40 min.) die je – als je dat wilt - op je eigen tijd kunt doen.

Dag 3:
09.30 – 11.45: Schrijfworkshop 3: Grenzen verleggen
Middag: Je ontvangt een opdracht met woordeloze inspiratie (duur ca. 40 min.) en de verdiepende opdracht (ca. 30-40 min.) die je – als je dat wilt - op je eigen tijd kunt doen.  In de middag is er tevens gelegenheid tot een persoonlijk gesprek met Hanny Kuijer.

Dag 4:
09.30 – 11.45: Schrijfworkshop 4: Waar zit nog ruimte?
14.00 – 16.00  Deze middag maak je in elk geval de opdracht ter voorbereiding op de laatste workshop (1,5 – 2 uur). Als je dat wilt kun je – op je eigen tijd – ook nog de verdiepende opdracht doen (30-40 min.)

Dag 5:
09.30 – 11.45: Schrijfworkshop 5: Mijn weg naar ruimte.
13.30 – 13.45: Gezamenlijk afscheid


Wat heb je nodig?
Neem voor deze schrijfretraite de volgende spullen mee:
– een A4-schrift of voldoende A4-papier voor de schrijfoefeningen
– een paar fijne pennen (meerdere kleuren) en een potlood.
– kleurpotloden of stiften 
– twee tijdschriften met veel afbeeldingen, om uit te scheuren.
– plakstift 
– schaar

Informatie?
Wil je informatie over je verblijf, speciale wensen, kosten of aanmelding, dan kun je terecht bij het klooster.
Mocht je inhoudelijke informatie willen over het programma, kun je met Hanny Kuijer contact opnemen info@enervie.nl of per telefoon 06 16 052 872.

Wil je eerst zelf kennismaken met het creatief dagboekschrijven? Koop dan het boek "Heerlijk schrijven" (€15,00) en schrijf aan de hand van de zes hoofdstukken, zie ook www.enervie.nl voor meer info.


Meer informatie

Datum

 • Maandag 6 november 14.00 uur t/m vrijdag 10 november 2023 13.30 uur
  Code: 23051

Kosten

 • € 519,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 629,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 679,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Hanny Kuijer
  , schrijfbegeleider reflectief schrijven en eigenaar van EnerVie Schrijfatelier
  www.enervie.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld