MENU

Visio Divina - Kijken met je ziel

Visio Divina (Latijn voor "goddelijk zien") is een methode om contemplatief te kijken naar beelden, afbeeldingen of andere media.


Waar lectio divina een manier is om een tekst met het oor van het hart te lezen, kijken we in visio divina, de visuele neef van lectio, naar beeld met het oog van ons hart. Het nodigt je uit om alles te zien wat er te zien is en het hele beeld te verkennen. Je leert om dieper te kijken, voorbij je eerste en tweede indruk. En onder je oorspronkelijke ideeën, oordelen of inzichten te kijken. Visio Divina nodigt je uit om gezien, aangesproken, verrast en getransformeerd te worden.

Retraite
Deze kennismaking met visio divina heeft niet voor niets de vorm van een retraite, waarin veel ruimte is voor stilte en afzondering. Het gaat erom rustig te oefenen en te leren om met volle aandacht bij een afbeelding te verwijlen. Reflectie op de raakvlakken met je eigen leven zijn daarin ook belangrijk. Welke (gods)beelden draag je in jezelf mee en hoe zijn die in de loop van de tijd veranderd?

Spirituele reis
We starten deze retraite met een verdiepende inleiding en gaan daarna aan de slag met de verschillende meditatieve kijkoefeningen van Visio Divina. Je maakt daarbij een boeiende spirituele reis langs de meest uiteenlopende beelden en afbeeldingen: schilderijen, beeldende kunst, iconen, glas in lood, foto en zelfs video. Naast stilte en het leven op het kloosterritme zijn er ook momenten van uitwisseling. Daarin leer je je geraaktheid onder woorden te brengen en te delen, en je tegelijkertijd te laten inspireren door de blik van anderen. Want ook hier geldt dat “twee meer zien dan één”.Je bent van harte welkom!

Dit programma is door de SKGV geaccrediteerd met 5 punten in de categorie Levensbeschouwing en spiritualiteit.
 


Meer informatie

Kosten

  • € 299,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 349,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 399,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Frans Croonen
    is geestelijk begeleider en zoekt samen met mensen naar zin en betekenis. Dat doet hij in individuele begeleidingsgesprekken en met groepen in workshops, bezinningsdagen en retraites. Meer info: www.zinenzijn.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld