MENU

Individuele kloosterdagen

Verblijf op individuele basis in het Dominicanenklooster om tot jezelf te komen.


Heb je behoefte om tot rust te komen, om geïnspireerd te raken, je te bezinnen? Wil je even afstand nemen van het leven van alledag en je onderdompelen in de kloostersfeer?

Dan ben je van harte uitgenodigd enkele dagen individueel te verblijven in het klooster. Je volgt het dagritme met de maaltijden en de vieringen in de kapel en elke dag ontvang je een meditatieve tekst en links naar online overdenkingen en meditaties rondom een bepaald thema. Elke dag is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van het klooster. Daarnaast zijn er in diverse stilteruimtes meditaties te beluisteren. Verder kun je lezen, studeren en wandelen, alleen of met andere gasten. 

Je beschikt over een 1-persoonskamer waar je kunt lezen en studeren. Daarnaast is er een programmaruimte waar je kunt verblijven en desgewenst andere individuele kloostergasten kunt ontmoeten. Elke dag kun je deelnemen aan de vier bijeenkomsten in de kapel; de lauden, middagviering, de vespers en een afsluitende bijeenkomst in de kapel. Wij verzorgen de 3 dagelijkse maaltijden. Elke dag is er ook een mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van het klooster. Daarnaast kun je in de kloostertuin of in de omgeving wandelen. In de nabijheid van het klooster is een natuurwater waar je in de zomer een verfrissende duik kunt nemen.  Als je zin hebt en het weer het toelaat kun je even werken in de tuin. Bij de achterdeur staat tuingereedschap. Je volgt het dagritme met de maaltijden en de vieringen in de kapel. 

Wij verwelkomen je graag in Dominicanenklooster Huissen!

In juli en augustus bieden we de kloosterdagen ook aan als een extra lang zomerprogramma.


Meer informatie

Data

 • Maandag 9 oktober 13.30 uur t/m donderdag 12 oktober 2023 10.00 uur
  Code: 23212
 • Maandag 20 november 13.30 uur t/m donderdag 23 november 2023 10.00 uur
  Code: 23213
 • Maandag 11 december 13.30 uur t/m donderdag 14 december 2023 10.00 uur
  Code: 23214

Kosten

 • € 389,- Vast tarief
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld