MENU

Driedaagse Verhalen die ons verbinden

Verhalen maken onze wereld groter; ze verruimen onze denkwereld waardoor we onszelf én de mensen om ons heen beter leren begrijpen. Iedereen is ook uitgenodigd zelf een verhaal, tekst of gedicht voor te lezen en hierover te vertellen.
Tijdens deze dagen nodig ik je van harte uit je te laten te inspireren door bijzondere verhalen uit de wereldliteratuur. Verhalen en (korte) teksten die uitnodigen om te reflecteren. Misschien dat ze een bijzondere boodschap voor jou in zich dragen. Wellicht roepen ze herinneringen op en brengen ze iets in beweging. Welke woorden, zinnen of gedachten inspireren jou? Wat is het dat jou raakt, misschien wel tot in het diepst van je ziel?

We praten hierover met elkaar en luisteren naar elkaar. We kijken hierbij naar onze binnenwereld en wat er in beweging komt. Naar wat er gehoord of gezien wil worden. We geven elkaar de ruimte en luisteren zonder oordeel; vanuit respect, nieuwsgierigheid en compassie. Verhalen maken je wereld groter; ze verruimen onze denkwereld waardoor we onszelf én de mensen om ons heen  beter leren begrijpen.

Iedereen is uitgenodigd om ook zelf een verhaal, tekst of gedicht voor te lezen en hierover te vertellen. Je kunt ook muziek meenemen die je vindt passen bij je verhaal. Mocht je er geen woorden aan kunnen of willen geven, dan kun je dat ook op een andere manier doen, bijvoorbeeld door middel van een lied of een dans.

Tijdens deze dagen zullen we het proces ondersteunen door tussendoor te mediteren, stil te zijn,  te zingen, te dansen en leuke spelvormen te doen. Ik houd er altijd van om ook humor en lichtheid in te brengen, zodat we ontspannen kunnen (door)ademen. Kortom: we zijn samen om samen te Zijn, vanuit de wetenschap dat we uiteindelijk allemaal ten diepste met elkaar verbonden zijn. Jouw verhaal is hierbij een verrijkende bijdrage. 

Geluk en angst
Geluk en  angst maakten samen een wandeling. Angst vroeg aan geluk: ”Vertel eens, wat is volgens jou het hoogste geluk voor een mens?” Geluk antwoordde: ”Wanneer een mens zich verliest, de grenzen van zijn ik verdwijnen en hij opgaat in het onnoembare.”
Daarop vroeg geluk aan angst: ”Wat is de grootste angst voor een mens?”
Angst antwoordde: ”Dat hij zichzelf zou verliezen, de grenzen van zijn ik zouden verdwijnen en hij zou opgaan in het onnoembare.”
Geluk knikte begrijpend – en glimlachend zetten ze hun wandeling voort.

Erich Kaniok

Dag 1:
19.30 – 21.00 uur avondprogramma

Dag 2:
08.00 uur lauden
08.30 uur ontbijt
09.30 uur – 12.15 uur ochtendprogramma
12.30 uur maaltijd
14.30 uur – 17.15 uur middagprogramma
17.30 uur avondmaaltijd
18.30 uur vespers
19.00 – 20.30 uur avondprogramma

Dag 3:
LET OP : ná het ontbijt de kamer leegruimen en de sleutel bij de receptie afgeven.

08.00 uur lauden
08.30 uur ontbijt
09.30 uur – 12.30 uur ochtendprogramma
12.30 uur – 13.30 uur lunch
13.30 uur – 16.00 uur middagprogramma


Meer informatie

Datum

  • Zondag 18 december 19.30 uur t/m dinsdag 20 december 2022 16.00 uur
    Code: 22265

Kosten

  • € 289,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 349,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 399,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Ton Kurstjens is van origine clownsleraar. Hij is altijd op zoek naar daadwerkelijk contact op zielsniveau. Hij houdt ervan mensen voor te lezen en te inspireren.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld