MENU

Vraag Je Vrij Stilteweekend

Een stilteweekend vol adem, inzicht & ruimte
Ben je je bewust van pijnlijke patronen maar lukt het je niet goed om ze te doorbreken? Dan is deze nieuwe retraite iets voor jou. Dompel jezelf onder en ontdek wat de combinatie van zelfbevraging, adem en beweging voor je kan betekenen.


De methode die Jasmijn hanteert is The Work© van Byron Katie, een eenvoudige maar diepgaande vorm van (begeleide) meditatie. Perfect voor deelnemers aan Jasmijn’s andere programma’s – perfect voor nieuwkomers.Open je geest en hart tijdens dit unieke stilteweekend en ervaar direct meer vrijheid, vreugde en rust

Tijdens deze dagen kun je volledig ontspannen in toegankelijke ademsessies, geleide meditaties en verrassende oefeningen. Het klooster ontzorgt je in alledaagse voorzieningen. Bovendien is het – voor wie wil – mogelijk om in het kloosterritme mee te draaien. Je vertrekt met een heldere geest en een open hart. Geïnspireerd, in verbinding met jezelf én anderen.

The Work is een vorm van meditatie
Tijdens de stiltedagen word je gewaar van je stressvolle gedachten – voor zover je dat nog niet was. Ik doe het niet goed, mijn kinderen zouden naar me moeten luisteren, de wereld gaat naar de knoppen, ik heb niet genoeg geld, mijn moeder heeft mijn leven verpest, mijn partner zou me meer moeten waarderen – de lijst is eindeloos. Door dit soort gedachten op papier te zetten stabiliseer je ze, en kun je ze vervolgens bevragen met vier simpele vragen en omkeringen.

Je hebt geen enkele ervaring nodig met meditatie. Het enige wat je enorm van dienst zal zijn tijdens dit programma is een open geest. Deze methode is namelijk simpel maar radicaal, op de meest liefdevolle manier die je je kunt voorstellen.

Welkom in de realiteit, die altijd vriendelijker is dan wat je erover denkt.

Een nieuwe manier van vrijheid ervaren
Tijdens dit weekend gebruik je je eigen levenservaring om díe specifieke overtuigingen die je dwars zitten te bevragen. Want zoals je waarschijnlijk al vermoed, zijn je gedachten niet altijd noodzakelijk waar. Dit programma is voor iedereen die wat meer vrijheid willen ervaren.

“In 2014 maakte ik kennis met The Work, na wat voelt als een leven lang worstelen met gedachten als “Ik ben niet goed genoeg” of “Ik ben niet interessant genoeg”. Ik maakte me altijd zorgen over wat anderen van me dachten, hoe ze me zagen. En door The Work te doen, misschien wel voor de eerste keer in mijn leven, realiseerde ik me hoeveel deze gedachten me uitputten.

Ik geef al jaren yogaworkshops, retreats en les in lerarenopleidingen en The Work voelt als de ontbrekende schakel. Een flexibele geest in een flexibel lichaam. Doordat ik door yoga stress in mijn lichaam herken en The Work leert mij dat er altijd een specifieke gedachte is die stress veroorzaakt. Ik ervaar hoe lichaam en geest met elkaar verband houden” ~ Jasmijn.

Onder begeleiding van simpele oefeningen vanuit The Work (en met de vier vragen en omkeringen) zul je ervaren dat je vrijheid niet ligt in het niet meer hebben van stressvolle gedachten – je vrijheid ís om deze belemmerende gedachten te bevragen en met begrip te benaderen, waardoor je minder aan ze gehecht bent.

The Work – en meer. Ontdek hoe het drieluik van meditatie (in beweging), The Work en ademwerk je wereld kan veranderen.
Jasmijn brengt haar eigen expertise in tijdens dit unieke programma. Je zult ruimte ervaren door de opbouw en begeleiding om veilig, ongecensureerd en ongegeneerd je geest op papier te zetten.

Met meditatie en simpele yoga- en ademsessies voegt Jasmijn – yogadocent, psycholoog en gecertificeerd facilitator van The Work – fysieke ontspanning en verdieping toe die het bevragen van je gedachten zoveel meer moeiteloos maakt.

Deelnemers over dit programma 

Superwaardevol, life changing zelfs!

Wat een rijkdom om je eigen stressvolle gedachten op deze manier te bevragen! Het geeft een heel ander perspectief op hoe ik in elke situatie zelf meer verantwoordelijkheid kan nemen.

Dank voor de heerlijke eerlijke voorbeelden; verfrissend.

Ik leerde radicaal eerlijk en toch liefdevol naar mezelf te zijn, ook in de moeilijkste onderwerpen.

Het enthousiasme en veilige sfeer die je als begeleider bracht omdat dat mij hielp om mijn moeilijke gedachten en gevoel los te laten. Bedankt hiervoor.

Het heeft me veel inzicht gegeven in de beperkingen van mijn huidige handelswijze en de beschikbare ruimte om daarin stappen te zetten en situaties te veranderen. In plaats van te verwachten dat dit bij een ander vandaan zou moeten komen.

Het was fijn om bezig te zijn met mijn eigen gedachtewereld en deze aandacht en ruimte te geven, te ordenen en stuk los te laten met humor.

Jasmijn’s sessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien.

Ik heb nu meer ruimte voor de ander, een open blik en compassie voor de ander en mezelf.

Ik heb meer inzicht gekregen. En bewust vanuit meerdere perspectieven blijven kijken naar dingen en situaties is zo waardevol.

Aangeraden
Wil je je voorafgaand kennismaken met The Work of met Jasmijn? Dan kunnen de volgende bronnen je ondersteunen:

 • Loving What Is van Byron Katie (in het Nederlands vertaald als Vier Vragen die je Leven Veranderen) is een fantastische manier om kennis te maken met The Work. Je kan ook het boek luisteren luisterboek.
 • Om een introductie van The Work te krijgen kun je dit interview van Susan Piver met Byron Katie bekijken.
 • Zie The Work in actie met een van de honderden video’s die online staan. Hierdoor krijg je een direct beeld van hoe The Work werkt. Hier zijn een paar sessies die ik aanraad in een aangemaakte playlist op YouTube. Alle sessies zijn een ingrijpend voorbeeld van zelfbevraging.

Al op adem komen voordat het programma begint kun je met deze gratis ademsessies met Jasmijn.


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 26 november 19.30 uur t/m zondag 28 november 2021 16.00 uur
  Code: 21047

Kosten

 • € 358,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 448,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 498,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Organisatiepsycholoog en yogadocent Jasmijn Koelink ervaart The Work als een yoga beoefening voor de geest. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Ze is gecertificeerd facilitator van The Work.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld