MENU

Retraitedag Emoties: bronnen van vitaliteit

Tijdens deze retraitedag verken jij je emoties en leert hoe je er mee kunt omgaan en ontdekt dat het krachtbronnen zijn waarvan je kunt profiteren.
Onze westerse wereld is gebouwd op rationaliteit, dat zie je bijvoorbeeld in het onderwijs. Daar ligt veel nadruk op de cognitieve ontwikkeling. Tekenen en gymnastiek noemen we zelfs vakken achter de streep, die lijken minder belangrijk. En natuurlijk is de cognitieve vorming belangrijk, maar het is wel jammer dat emoties zo weinig aandacht krijgen, want die spelen een belangrijke rol. Waarom denk je anders dat we op de fiets door rood rijden als dat goed uitkomt, applaudisseren na een muziekuitvoering of sporters toejuichen? Behalve rationeel, zijn we ook emotioneel.

Maar misschien vinden we emoties gevaarlijk of bedreigend, en laten we ze liever niet toe. Je kunt er ook anders naar kijken. Dat ga je doen op deze retraitedag waar je ontdekt dat emoties krachtbronnen zijn die jou vitaliteit schenken.

Tijdens deze retraitedag verkennen we onze emoties, komen ermee in contact, geven ze ruimte en leren er op een juiste manier mee om te gaan. Dan gaat ons leven (nog meer) stromen en wordt onze vitaliteit groter. Als we goed om leren gaan met emoties hoeven we niet meer bang te zijn dat ze ons overspoelen en kunnen we optimaal van deze krachtbronnen profiteren.

Naast een paar korte inleidingen op het thema bestaat deze retraitedag uit: meditaties, reflectie-opdrachten en meditatieve beweging.    


Meer informatie

Datum

  • Zaterdag 6 mei 2023 van 10.00 - 16.00 uur
    Code: 23215

Kosten

Begeleiding


  • Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Zijn laatste twee boeken: Omarm jezelf en De vrijheid van mijn vader. Meer informatie: www.bezinnen.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld