MENU

Weekend Je plek innemen

Het weekend in mei is volgeboekt. Na aanmelding kom je op een wachtlijst of kies een andere datum.

Verlang jij ook naar een eigen plek waar je helemaal tot je recht komt, in je leven, in je gezin, of in je werk? Verlang jij ernaar los te laten wat je van huis uit meekreeg? Ontdek in dit weekend met behulp van familieopstellingen hoe je jouw plek kunt innemen in je leven.

In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.


Een groot deel van je leven breng je door in relatie met anderen. Denk aan je partner, ouders, kinderen, familie, vrienden en collega's. Met iedereen heb je een ander, uniek contact. Elk mens heeft het diepe verlangen verbonden te zijn met anderen en daarin een eigen, unieke plek in te nemen. Het kan dan ook heel pijnlijk of verdrietig zijn wanneer dat niet lukt zoals je dat graag zou willen. Dit verlangen wordt vaak verstoord door wat je van huis uit meekreeg over wat “hoort en moet”. In de loop van je leven probeer je dit af te pellen en je ervan te bevrijden: een hele onderneming!

Herken je dit?
• je verlangt naar (meer) harmonie met bv. je partner, ouders of een andere dierbare. En het lijkt niet te lukken ondanks je goede bedoelingen.
• je vader en/of moeder blijft een terugkerend thema in je leven, hoewel je nu volwassen bent en wellicht zelf een gezin hebt
• je ziet een herhalend patroon in je leven dat je ongelukkig maakt. Graag wil je hiernaar kijken en verandering in brengen
• je vindt de mening van anderen (te) belangrijk, waardoor je jezelf belemmert je eigen leven te leven
• je bent nieuwsgierig naar Familieopstellingen en naar wat het jou kan brengen
Het gaat hier vaak om oude patronen die je letterlijk van huis uit hebt meegekregen. Niks mis mee maar soms gaan oude patronen knellen en voelt het als een jas die te krap zit. Je voelt je belemmerd te doen wat je echt wilt. Je bent vaak zo gewend aan je patronen dat het idee dat daar iets aan te veranderen valt soms niet te geloven is.
Het goede nieuws is dat je kunt kiezen je te bevrijden van deze ballast. En de vrijheid te ervaren die in jou is om te kiezen voor je eigen plek op jouw manier in jouw leven.

Familieopstellingen is een manier om op een diep niveau inzicht te krijgen in deze patronen en deze blijvend te doorbreken. Tijdens een opstelling stel je personen op in de ruimte die de plek innemen van leden van bv. je huidige gezin of gezin van herkomst. Je vraagt een deelnemer uit de groep te staan voor je vader, moeder, enz. Ook neemt iemand jouw plek in. Er ontwikkelt zich tussen de personen een dynamiek waardoor patronen en spanningsvelden, die soms al vele generaties bestaan, zichtbaar worden. Doordat dit zichtbaar wordt kunnen er nieuwe oplossingen en verbindingen ontstaan en krijgt elk lid van de familie de 'juiste' plek. Ontspanning en opluchting is dan voelbaar. Door je juiste plek in te nemen ontstaat rust en harmonie in jezelf. En van daaruit verandert jouw contact met het geheel.
Een weekend met oefeningen, familieopstellingen en meditatie. Tijdens het weekend is er ruimte voor meerdere opstellingen. Als deelnemer kun je ook worden gevraagd een plek in te nemen als representant in de opstelling van iemand anders. Welke plek je ook hebt, als vraagsteller, representant of toeschouwer,  je resoneert sowieso mee op de thema’s van de opstellingen.

Wat kun je verwachten in dit weekend:
• meer helderheid over je familiesysteem en hoe jij daar deel van uitmaakt
• inzicht hoe jij NU jouw plek kunt innemen in je gezin, op je werk enz.
• loskomen van beelden uit het verleden die je belemmeren om te zijn wie je ten diepste bent
• verder kijken dan je verhaal en je emoties. Contact maken met dat wat jouw ziel, en jij dus, zielsgraag wilt.

Dagprogramma
Vrijdagavond

19.30 – 21.30 u Kennismaking en inleiding op het weekend

Zaterdag
8.00 u Lauden (Kloosterviering)
8.30 u Ontbijt
9.30 – 12.30 u Workshop
12.30 u Lunch
15.00 – 17.30 u Workshop
17.30 u Warme maaltijd
18.30 u Vespers (Kloosterviering)
19.30 – 21.00 u Workshop

Zondag
8.00 u Lauden (Kloosterviering)
8.30 u Ontbijt
9.30 – 12.30 u Workshop
12.30 u Lunch
13.30 – 16.00 u Afronding en afscheid

Reacties deelnemers:

“Sinds de opstelling lukt het me zoveel meer om tevreden en gelukkig te zijn met hoe ik ben, maar ook met hoe mijn ouders zijn en heb ik meer (zelf)vertrouwen om dingen aan te pakken. Echt mijn plek in te nemen dus.”
Renske

“De opstelling van mijn ouderlijk gezin heeft me veel gebracht. Ik ben zelfs spontaan een hele dag bij mijn ouders geweest en dat was helemaal Niet Moeilijk. Mijn moeder zei dingen als ‘Je straalt helemaal’ en ‘Volgens mij heb ik je niet meer zo opgetogen gezien sinds de basisschool’. Ik ben echt vreselijk opgelucht en ik voel me erg sterk.”
Marga

“Ik kijk met bijzondere warme gevoelens terug op het weekend. Ik heb echt heel veel coaches meegemaakt die ons team kwamen begeleiden via allerlei methoden, maar geen enkele heeft zo’n diepe impact gehad als familieopstellingen. Wat een onwaarschijnlijk mooie methode om tot je ziel te komen.”
Roos

“Het effect van de workshop is groot. Door de familieopstelling is de relatie met mijn moeder duidelijk verbeterd. Daarnaast ben ik me meer bewust van het al dan niet in het Hier en Nu zijn en kan ik mezelf actief terughalen naar wat er Nu is. Wonderlijk mooi! Ik wacht niet meer op het beginnen van mijn leven, want ik heb ervaren dat dit het is, Nu is mijn leven … dank voor de mooie dag!”
Paula

“Ik heb genoten van de dag, ik vond het verfrissend. Super interessant hoe ik tegen zaken ben aangelopen van mijzelf terwijl ik de rol voor iemand anders invulde. Bedankt voor jouw geweldige begeleiding en aandacht.”
Henk-Jan


Meer informatie

Data

 • Vrijdag 3 mei 19.30 uur t/m zondag 5 mei 2024 16.00 uur
  Code: 24093
 • Vrijdag 26 juli 19.30 uur t/m zondag 28 juli 2024 16.00 uur
  Code: 24094
 • Vrijdag 15 november 19.30 uur t/m zondag 17 november 2024 16.00 uur
  Code: 24095

Kosten

 • € 349,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 429,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 489,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. Je kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geef dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Erna Bakker begeleidt je bij het terugvinden van vrijheid in jezelf én in je relaties. Zij doet dit vanuit haar jarenlange ervaring als therapeute, relatiecoach en ervaringsdeskundige.
  www.leefjevrij.nu

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld