MENU

Individuele kloosterdagen tijdens de corona beperkingen (4 nachten)

Verblijf op individuele basis in het Dominicanenklooster om tot jezelf te komen in tijden van corona beperkingen.


Voor een verblijf van 3 nachten (maandag - donderdag) klik hier>>

In deze winter moet we allemaal om zien te gaan met de coronabeperkingen van dit moment. We hebben te maken met een lockdown, veel voorzieningen zijn gesloten en op bezoek gaan bij elkaar is ook beperkt. Allemaal maatregelen voor elkaars veiligheid en gezondheid. Voor veel mensen is dat een lastige tijd en de geestelijke gezondheid staat onder grote druk.

Ook het klooster is momenteel gesloten voor groepen en daardoor zijn er geen programma’s. En dat in een tijd dat er juist enorm veel behoefte is om tot rust te komen, om geïnspireerd te raken en anderen te ontmoeten.

Na overleg met de betreffende instanties bieden we de mogelijkheid om, binnen de coronaregels, enkele dagen individueel te verblijven in het klooster.  Je volgt het dagritme met de maaltijden en de vieringen in de kapel en elke dag ontvang je een meditatieve tekst en een on-line overdenking rondom een bepaald thema en links naar online overdenkingen en meditaties die passen in je dagritme. Elke dag is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van het klooster. Daarnaast zijn er in diverse stilteruimtes meditaties te beluisteren. Verder kun je lezen, studeren en wandelen, alleen of met één andere gast. Je verblijf duurt minimaal 3 nachten.

Je bent van harte welkom en verblijft dan op je eigen slaapkamer waar je kunt lezen en studeren. Elke dag kun je deelnemen aan de vier bijeenkomsten in de kapel; de lauden, middagviering, de vespers en een afsluitende bijeenkomst in de kapel. Wij verzorgen de 3 dagelijkse maaltijden. Tijdens de huidige lockdown dien je je maaltijden op je kamer te nuttigen. Daarnaast kun je in je kamer of in een ruimte lezen of studeren, in de kloostertuin of in de omgeving wandelen. Dat kan steeds met maximaal 1 ander. Elke dag is er ook een mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van het klooster.  Als je zin hebt en het weer het toelaat kun je even werken in de tuin. Bij de achterdeur staat tuingereedschap. Zo volg je het dagritme met de maaltijden en de vieringen in de kapel. 

Voor elke dag ontvang je een dagschema met een meditatieve tekst en links naar online overdenkingen en meditaties die passen in je dagritme. Indien je wenst is er gelegenheid voor een persoonlijk begeleidingsgesprek.

Zodra er versoepelingen worden afgekondigd, dan passen we invulling uiteraard direct aan.

We bieden de mogelijkheid voor een verblijf van 3 nachten van maandag - donderdag of van 4 nachten van donderdag - maandag. 
Via deze pagina kun je je aanmelden voor het verblijf van 4 nachten. 
Voor een verblijf van 3 nachten kun je terecht op deze pagina>>

Wij verwelkomen je graag in Dominicanenklooster Huissen!


Meer informatie

Data

  • Donderdag 20 januari 15.00 uur t/m maandag 24 januari 2022 10.00 uur
    Code: 22223
  • Donderdag 27 januari 15.00 uur t/m maandag 31 januari 2022 10.00 uur
    Code: 22224

Kosten

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld