MENU

Inspiratiemiddag Wie kies je om te zijn

Een inspirerende middag voor iedereen die op zoek is naar zelfkennis, inspiratie en reflectie 
op de vraagstukken van onze tijd. Want hoewel er van alles op je pad komt is er altijd een moment waarop je een keuze kunt maken.


De meeste mensen willen aan het einde van hun leven kunnen zeggen dat het leven de moeite waard was. Maar wat betekent dat in deze tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is. Socrates wist het al: we hebben echte dialoog nodig om te ontdekken wie we zijn en hoe we ons tot de wereld om ons heen verhouden. 

Roek Lips neemt je aan de hand van opgedane inzichten, persoonlijke ervaringen en inspirerende verhalen mee en daagt je uit met prikkelende vragen. 

Roek is een veelzijdig mens; hij is onder andere journalist, schrijver, spreker, mentor en oud-bestuurder. Toen in 2011 zijn achttienjarige zoon Job onverwacht overleed, koos hij ervoor om zijn leven een andere wending te geven. Gefascineerd door de vraag ‘wat werkelijk van waarde is’ besloot hij zijn opgedane inzichten met zoveel mogelijk mensen te delen. Hij is in gesprek gegaan met inmiddels meer dan 170 bestuurders, wetenschappers, kunstenaars, jongeren en andere mensen met een bijzonder verhaal, op zoek naar inspiratie en houvast. Al deze gesprekken zijn met camera vastgelegd. Door gebruik te maken van deze gefilmde fragmenten zet Roek in deze interactieve retraite aan tot reflectie en dialoog. 

Onlangs verscheen Wie kies je om te zijn ook in boekvorm. (De 6e druk is aanstaande). 

‘Wie kies je om te zijn’ met gefilmde ontmoetingen met onder meer Ahmed Aboutaleb, Paul de Blot, Claudia de Breij, Louis van Gaal, Arnon Grunberg, Joke Hermsen, Glenn de Randamie, Irene van Lippe-Biesterfeld, Ivo van Hove, Gerdi Verbeet, Damiaan Denys, Kauthar Bouchalikht, Paul Verhaeghe, Jan Terlouw, Laurentien van Oranje, Zuster Janny en vele anderen. 

Bekijk de video voor meer informatie:
 

 

 

 

Quotes:
“Wie kies je om te zijn. Een mooie, interactieve en inspirerende theaterlezing. Stof om over na te denken en zeg nu tegen mezelf: ‘Alles begint bij mij.’” – Marian Tebberman

“Wat een indrukwekkende bijeenkomst door spreker Roek Lips. In de eerste 5 minuten al onder de indruk. #dankbaar.” – Jeanet Minks

‘En wat een bijdrage was dit: indrukwekkend, kwetsbaar, ontroerend… om heel lang mee te nemen en te koesteren. Heel erg bedankt!’ – Peter Visser
 


Meer informatie

Datum

  • Zaterdag 17 september 2022 van 13.30 - 17.00 uur
    Code: 22282

Kosten

  • Normaal tarief:  € 37,50
  • Speciaal tarief voor jongvolwassenen (tot ca 30 jaar):  € 17,50

Begeleiding


  • Roek Lips
     is een veelzijdig persoon: hij is journalist, schrijver, mentor, motivator, filosoof, adviseur, film en theatermaker.
    Meer informatie: info@roeklips.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld