MENU

Op zoek naar...

Voelen dat je ‘zoekende’ bent, maar niet weten wat je zoekt. Dat is het moment om jezelf een pas op de plaats te gunnen. Even uit de drukte stappen om te kunnen stilstaan bij wat er gebeurt in je leven en ruimte te maken voor de geest.
Misschien is het tijd geworden om even wat afstand te nemen en weer op zoek te gaan naar de bron in je leven, maar ook jezelf rust, ruimte en stilte te gunnen.

Deze retraite kan je daarbij helpen. Enerzijds bepaalt het ritme van het klooster, met haar getijden en maaltijden, de voortgang van de dagen. Daarnaast zijn er de groepsmeditaties om de dag mee te beginnen en af te sluiten.

Buiten die vaste onderdelen kun je zelf bepalen of je meedoet aan het aanbod van deze dagen: een kunstenares verzorgt een workshop intuïtief schilderen, waarin je al schilderend het doel van je zoektocht benadert. Ook kijken we samen naar een film. Er is altijd een korte plenaire terugkoppeling na afloop van deze onderdelen.

Je kunt intekenen op een-op-een gesprek met Maria van Mierlo, om dieper in te gaan op wat je bezighoudt en om helder te krijgen wat deze dagen van afzondering jou brengen.

Buiten de programmaonderdelen ben je zoveel mogelijk in stilte, en we eten ook in stilte. Er is alleen contact met anderen mogelijk na onderlinge afstemming. En uiteraard is er altijd gelegenheid om Maria aan te spreken. Lees hier verder.

Dit programma is door de SKGV geaccrediteerd met 7 punten in de categorie Levensbeschouwing en spiritualiteit.

Dagorde
07.00 ochtendmeditatie
08.00 lauden
08.30 ontbijt
09:30-12:00 persoonlijke gesprekken
12.10 middagviering
12.30 middagmaal
14:30 wisselend middagprogramma
17.30 avondmaal
18.30 vespers
20.30 avondmeditatie

Samengevat: je stelt je eigen programma samen, door een keus te maken uit onderstaande programma-onderdelen. Je kunt natuurlijk ook aan elk onderdeel meedoen; wat je wilt.
- Persoonlijk begeleidingsgesprek
- Intuïtief schilderen
- Een film kijken waarbij emoties centraal staan
- Loopmeditatie

Neem altijd schrijfspullen mee, makkelijk zittende kleding en schoenen zonder hakken.


Meer informatie

Datum

  • Zondag 19 november 19.30 uur t/m woensdag 22 november 2023 16.00 uur
    Code: 23126

Kosten

  • € 389,- Vast tarief
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Maria van Mierlo is cisterciënzer leek, zij begeleidt retraites en is geestelijk begeleider en gecertificeerd Vertrouwenspersoon. Ze maakt in lezingen en artikelen kloosterlijke spiritualiteit verstaanbaar in onze tijd. Info: www.mariavanmierlo.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld