MENU

Op zoek naar...

Voelen dat je ‘zoekende’ bent, maar niet weten wat je zoekt. Dat is het moment om jezelf een pas op de plaats te gunnen. Even uit de drukte stappen om te kunnen stilstaan bij wat er gebeurt in je leven en ruimte te maken voor de geest.

In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk een extra voor- en/of na-overnachting bij te boeken.
Misschien is het tijd geworden om even wat afstand te nemen en weer op zoek te gaan naar de bron in je leven, maar ook jezelf rust, ruimte en stilte te gunnen.

Deze retraite kan je daarbij helpen. Enerzijds bepaalt het ritme van het klooster, met haar getijden en maaltijden, de voortgang van de dagen. Daarnaast zijn er de groepsmeditaties om de dag mee te beginnen en af te sluiten.

Buiten die vaste onderdelen kun je zelf bepalen of je meedoet aan het extra aanbod van deze dagen: een kunstenares verzorgt een workshop intuïtief schilderen, waarin je al schilderend het doel van je zoektocht benadert. Ook kijken we samen naar een film. Er is altijd een korte plenaire terugkoppeling na afloop van deze onderdelen.

Je kunt intekenen op een-op-een gesprek met Maria van Mierlo, om dieper in te gaan op wat je bezighoudt en om helder te krijgen wat deze dagen van afzondering jou brengen.

Je bepaalt bij dit programma zelf of je tussen de sessies door in stilte wilt zijn. Het is een vrij programma, waarin je alle ruimte hebt om te doen wat bij jou past. Als je met anderen onderling contact wil hebben, moet dat natuurlijk wel voor beiden oké zijn.

Accreditatie via de SKGV wordt aangevraagd.

Dagorde
07.00 ochtendmeditatie
08.00 lauden
08.30 ontbijt
09:30-12:00 persoonlijke gesprekken
12.10 middagviering
12.30 middagmaal
14:30 wisselend middagprogramma
17.30 avondmaal
18.30 vespers
20.30 avondmeditatie

Samengevat: je stelt je eigen programma samen, door een keus te maken uit onderstaande programma-onderdelen. Je kunt natuurlijk ook aan elk onderdeel meedoen; wat je wilt.
- Persoonlijk begeleidingsgesprek
- Intuïtief schilderen
- Een film kijken waarbij emoties centraal staan
- Loopmeditatie

Neem altijd schrijfspullen mee, makkelijk zittende kleding en schoenen zonder hakken.


Meer informatie

Data

 • Donderdag 15 augustus 19.30 uur t/m zondag 18 augustus 2024 16.00 uur
  Code: 24030
 • Zondag 17 november 19.30 uur t/m woensdag 20 november 2024 16.00 uur
  Code: 24031

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 439,- Vast tarief
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Maria van Mierlo (cisterciënzer leek) begeleidt in Huissen meerdere programma's. Zij is geestelijk begeleider, gecertificeerd Vertrouwenspersoon en coach. In lezingen, artikelen en haar preken maakt ze kloosterlijke spiritualiteit verstaanbaar in onze tijd.
  Info: www.mariavanmierlo.nl en 
  www.hebhethart.nu

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld