MENU

Weekend retraite Moderne pelgrims

Vind jouw eigen weg met het kompas van hoop.

We staan dagelijks voor de keuze: leef ik vanuit angst of vanuit liefde? Liefde klinkt het meest aantrekkelijk, maar angst en onzekerheid nemen vaak de overhand. Hoe vind je jouw weg in een wereld vol onrust, conflict en onzekerheid? In dit weekend ontdekken we samen hoe pelgrimeren hoop en richting geeft in een gespannen wereld. Samen en alleen maken we een ‘kompas van hoop’ dat richting geeft voor ons leven van alledag.


Trage vragen
Je krijgt in dit weekend het boek Moderne pelgrims van uitgeverij Zilt. Een prachtige bundel met verhalen van een diverse groep pelgrims. Op pelgrimstocht gaan betekent dat je jezelf de ruimte geeft om ontvankelijk te zijn voor trage vragen, vragen die niet gelijk een eenduidig antwoord kennen. Hiervoor kan je weken of maanden op pad gaan naar Santiago de Compostella, Rome of Tokushima. En de ervaring leert dat dit ook met elkaar in Klooster Huissen kan!

Pelgrimsprincipes
De verhalen uit Moderne pelgrims worden aangevuld door de ervaringen van Wilco Kruijswijk. Op basis van duizenden kilometers pelgrimeren over de hele wereld en honderden gesprekken met mede pelgrims maakte hij een serie pelgrimsprincipes:

 1. Volg jouw eigen ritme
 2. Omarm de eenvoud
 3. Ga oprechte ontmoetingen aan
 4. Schenk vertrouwen
 5. Laat de wereld mooier achter

Met verhalen en creatieve opdrachten verkennen we met elkaar hoe we deze principes in ons dagelijks leven kunnen toepassen. We doen dit op een tintelende manier: lichtvoetig én diepzinnig.

Denken, doen en voelen
Pelgrimeren is een activiteit voor het hoofd, het hart, de ziel en onze voeten. Natuurlijk geven alle verhalen en inzichten stof tot nadenken. Tijdens het weekend en vast ook daarna. We zullen ook met elkaar wandelen. Soms in stilte, soms in gesprek. De buitenlucht en het met elkaar op pad gaan leveren levendige ervaringen op. Ook is er de mogelijkheid voor Tai Chi om heel bewust je lichaam te bewegen op het ritme van jouw adem. En tenslotte werk je toe naar een kompas dat je zelf vormgeeft, zowel de vorm als de inhoud. Natuurlijk kun je in je eigen tijd ook struinen in de kloostertuin of meebewegen op het leefritme van het klooster.

Kortom: een inspirerend weekend waarin je kennis maakt met pelgrimeren en vooral: waarin je zelf een moderne pelgrim wordt.


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 6 september 16.00 uur t/m zondag 8 september 2024 15.00 uur
  Code: 24277

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 299,- Tarief A
 • € 359,- Tarief B
 • € 399,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Wilco Kruijswijk: oprichter Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier (www.mingwp.nl) en initiatiefnemer van het Gelukkigerwijspad en Struinpad.

  Jeanet Hamstra is theoloog, uitgeefster en journalist. Haar werk en leven draait om de woorden ‘mens, leven en verbinding’. 2021 heeft zij uitgeverij Zilt opgezet. Onder meer publiceerde zij het boek Moderne Pelgrims.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld