MENU

Meerdaagse vervolgretraite De mystieke blik - Innerlijk vrij

In de basis-retraite De Mystieke Blik heb je geleerd om meditatief te kijken en zien. Ook heb je geleerd om je kijkervaringen te verbinden met wat er gaande is in je innerlijk leven hier en nu. In deze retraite vervolg je je spirituele reis.


Verdiepende stap
Ook nu zijn beelden en afbeeldingen onze gidsen. Wat laten ze ons zien? Hoe raken ze ons? Hoe zetten ze ons in beweging? We frissen de basisbeginselen van de Visio Divina weer op, en zetten een volgende verdiepende stap in de ontwikkeling van je mystieke blik.

Innerlijk vrij
Het verrassende van je eerste ervaringen met de mystieke blik was het dat het je lukte om anders te kijken dan doorgaans. Je kon oordelen en verwachtingen even parkeren, het lukte om ergens even voorbij jezelf te komen. Daardoor zag je dingen die je eerder niet zag, en kon je diepere lagen zien. In de spirituele traditie wordt dit onthechting genoemd. Een houding van loslaten die je innerlijk vrij kan maken. In deze retraite wordt dit voorname spirituele thema uitgediept en verbonden met een aantal indrukwekkende kunstwerken.

Blik naar binnen en naar buiten
Bij mystiek denken veel mensen vaak aan zweverigheid, of helemaal opgaan in een spirituele toestand. Het tegendeel is waar. De meeste mystici zetten hun innerlijke geraaktheid om in een uitzonderlijk sociaal en maatschappelijk engagement. Ze richten hun spirituele blik niet alleen naar binnen, maar ook naar buiten. Hoe ze dat precies doen? Kom het ontdekken!

Aan de slag
We starten deze retraite met een uitgebreide inleiding en een onderlinge kennismaking. Daarna gaan we aan de slag met verschillende kijkoefeningen. Naast stilte en het leven op het kloosterritme zijn er ook momenten van uitwisseling. Daarin leer je je geraaktheid onder woorden te brengen en te delen, en je tegelijkertijd te laten inspireren door de blik van anderen. Want ook hier geldt dat “twee meer zien dan één”. Je bent van harte welkom!


Meer informatie

Datum

 • Woensdag 7 augustus 19.30 uur t/m vrijdag 9 augustus 2024 13.30 uur
  Code: 24219

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 339,- Tarief A
 • € 399,- Tarief B
 • € 469,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Frans Croonen 
  is geestelijk begeleider en zoekt samen met mensen naar zin en betekenis. Dat doet hij in individuele begeleidingsgesprekken en met groepen in workshops, bezinningsdagen en retraites. Meer info: www.zinenzijn.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld