MENU

Retraite-etmaal Innerlijkheid bij Etty Hillesum

Tijdens deze retraite gaan we ons verdiepen in het leven en denken van Etty Hillesum en onderzoeken we wat het betekent werkelijk trouw aan jezelf te zijn. Vanuit deze innerlijke trouw en weerbaarheid ontstaat ruimte voor werkelijke betrokkenheid bij de mensen en gebeurtenissen om je heen.


De Joodse Etty Hillesum (Middelburg 1914 - Auschwitz 1943) hield tijdens haar korte leven dagboeken bij die getuigen zij van een indrukwekkende geestelijke vrijheid. Ze zijn geschreven vanuit een grote innerlijke vrede en lichtheid terwijl zij in toenemende mate te maken had met de verschrikkingen van het naziregime. Hoe was dit mogelijk?

Etty zocht een weg naar God, die zij ervoer als een grote kracht – als de diepste grond - in zichzelf. Het opvallende aan de levensloop van Etty Hillesum is dat zij ook onder de gruwelijkste omstandigheden trouw bleef aan haar idealen en zichzelf.

We beginnen de etmalen steeds met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door verdieping en dialoog.

Kennis van de auteurs is niet nodig. Je bent van harte welkom!

Accreditaite via de SKGV wordt aangevraagd.


Meer informatie

Datum

  • Dinsdag 5 november 17.30 uur t/m woensdag 6 november 2024 16.00 uur
    Code: 024265-11

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 179,- Vast tarief
  • Inclusief 1pk, maaltijden en drankjes. Je kunt er ook voor kiezen thuis te overnachten/ontbijten tegen een korting van €40,- per nacht. Geef dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Welmoed Vlieger studeerde Wetenschap van Godsdienst & Levensbeschouwing en vervolgens Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Zij specialiseerde zich in het werk en denken van de Dominicaanse filosoof/mysticus Meister Eckhart en van Kierkegaard. Zij werkt momenteel aan een promotieonderzoek over innerlijkheid en politiek aan de VU en is daarnaast al vele jaren spreker en publicist. Meer informatie: www.welmoedvlieger.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld