MENU

Leerhuis

De brief van Paulus aan de kerk van Rome.
Deze brief heeft Paulus geschreven toen hij op een keerpunt van zijn leven stond. Hij wilde eigenlijk naar Spanje gaan, maar stelde zich tot doel om dat te doen via Rome. Dit alles betekent dat Paulus in dit schrijven niet ingaat op bepaalde kwesties die er in Rome speelden in die dagen, maar zich bij wijze van spreken voorstelt aan de gemeenschap daar.

Zo lezen wij de brief als een getuigenis van Paulus’ gelovige overtuiging, van wat hij gelooft en hoopt en hoe hij de liefde ziet als de vervulling van de wet. Hiermee zijn gelijk drie belangrijke thema’s aangegeven die wij in het komende leerhuis zullen behandelen.

We lezen en overdenken het belangrijke geschrift de Romeinenbrief met het oog op belangrijke vragen die nog steeds gelden: ‘hoe kan een mens een overtuigde gelovige blijven binnen een eeuwenoude traditie en tegelijk openstaan voor een totaal nieuwe openbaring over de verhouding van God en de mensen in een samenleving die als geheel van God vervreemd lijkt te zijn?’ (aldus Theo de Kruijf, emeritus hoogleraar in de exegese van het Nieuwe Testament in zijn inleiding op zijn commentaar en uitleg van de Romeinenbrief).

Het leerhuis staat open voor iedereen die dat wil, u bent van harte welkom.

De 11 data in 2019 zijn:
Dinsdag 29 januari
Dinsdag 5, 12, 19, 26 februari
Dinsdag 5, 12, 19, 26 maart en
Dinsdag 2, 9 april

Tijd: van 10.00 u – 12.15 u


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Henk Jongerius, dominicaan, dichter en meditatieleraar 

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld