MENU

Leerhuis - Met Abraham op weg

Bijbelstudie onder leiding van Henk Jongerius. Wij gaan op de ingeslagen weg verder met Abraham.


Nadat wij het vorige seizoen begonnen zijn met het lezen van de verhalen over Abraham, de vader van ons geloof, gaan wij in de komende bijeenkomsten verder met de verhalen over hem die wij in het boek Genesis lezen. Het blijft een boeiende ontdekkingstocht om in de verhalen over Abraham meer te leren over wat geloven ook in onze dagen betekent. Er is een oude spreuk over het lezen van de Heilige Schrift die luidt ‘Alle dagen nieuw’. Hiermee wordt bedoeld dat wij de oude verhalen altijd lezen in het licht van de actualiteit van ons eigen leven en er zich zo verrassende perspectieven openen op ons eigen leven en dat van de gelovige gemeenschap. Het is juist in verhalen dat de grondpatronen van ons leven worden getekend en herkend en dat blijft een boeiende ontdekkingstocht.

Op een leerhuisbijeenkomst beginnen wij we meestal met een lied waarna wij luisteren naar een tekstgedeelte dat wij dan in kleine kring bespreken aan de hand van wat richtvragen. De ervaring heeft geleerd dat juist in kleine kring de eigen geloofs- en levenservaringen worden uitgewisseld en verdiept. Het nagesprek probeert het besprokene opnieuw in het licht te plaatsen van de tekst die uitgangspunt was voor het onderling gesprek.

Iedereen die nieuwsgierig is naar zo’n bijeenkomst is hartelijk welkom om zich aan te sluiten en de ervaring op te doen van de ‘werking van het woord’ voor ons vandaag.

Er zijn 11 bijeenkomsten:
28 september,
5, 12, 19 en 26 oktober,
2, 9, 16, 23 en 30 november en 
14 december 2021

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Dinsdag 28 september 2021 van 10.00 - 12.15 uur
    Code: 21052

Kosten

Begeleiding


  • Henk Jongerius, dominicaan, dichter en meditatieleraar 

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld