MENU

Levenseinde en eenzaamheid

Deze tweedaagse biedt inspiratie voor het omgaan met eenzaamheid aan het levenseinde. We werken met het boekje 'Mijn antwoord op eenzaamheid is liefde'. Voor vrijwilligers en andere geïnteresseerden.




“Mijn lot is mijn lot en niemand kan voor mij doodgaan”- aldus Hilde de Vocht, lector verpleegkunde in 2016, wanneer zij weet dat zij binnenkort gaat sterven. Het woord eenzaamheid kennen we allemaal. Maar wat betekent eenzaamheid aan het levenseinde. Zijn er verschillende soorten eenzaamheid? Wat is eenzaamheid voor jou? En hoe verhoudt dit zich tot de ander, tot de eenzaamheid van degene die gaat sterven, waar jij zorg aan verleent. In de training zoeken we naar de verbinding in eenzaamheid, we kijken hoe we mensen kunnen opzoeken in hun verlatenheid. We streven niet naar het oplossen van eenzaamheid, maar gaan na hoe je hierin met compassie naast iemand kunt staan. Naast het gesprek met elkaar kijken we naar eenzaamheid in de theorie, in de kunst en literatuur.

Verdiepings-tweedaagsen over thema's rond het levenseinde
Vanaf 2023 zijn er in het Dominicanenklooster Huissen inspirerende verdiepings-tweedaagsen over thema's rond het levenseinde:


De volgende fundamentele vragen vormen de rode draad in de vier verdiepingsdagen:
- Durf je je in te zetten als luisterend instrument?
- Ben je in staat om te reflecteren op ontvangen en geven?
- Ken je jezelf in de wederkerigheid van de relatie?

Klik op de flyer voor uitgebreidere informatie over alle tweedaagsen:


Meer informatie

Datum

  • Donderdag 2 november 10.00 uur t/m vrijdag 3 november 2023 17.00 uur
    Code: PJ2335

Kosten

  • € 180,- Vast tarief
  • Inclusief maaltijden en overnachting op een 1-persoonskamer.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Anne Goossensen werkt als hoogleraar Informele zorg & Zorgethiek aan de Universiteit voor Humanistiek, en als lector Verlieskunst bij HBO Drechtsteden. Als vrijwilliger heeft ze de compassionate community Villa TrösT opgericht, waar mensen terecht kunnen na een verlies.

    Sylvie de Kubber werkt als geestelijk verzorger in de psychiatrie in Rotterdam. Daarnaast is ze docent aan de Universiteit voor Humanistiek en trainer. Haar aandachtsgebied is zorg voor zingeving.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld