MENU

Levenseinde, Zien en zijn

Dit programma is geannuleerd. Je kunt je hier niet meer voor aanmelden.

Deze tweedaagse biedt inspiratie voor de kwaliteit van Er Zijn (presentie) aan het levenseinde. Vrijwilligers en anderen zijn welkom om via casussen, theorie en oefeningen te reflecteren op aandacht voor de stervende persoon. We werken met het boekje 'Daar doe ik het voor'.
Zien en Zijn vraagt van vrijwilligers een bepaalde vorm van aandacht, waarneming en reflectie. Voortgaand leren in luisteren, kijken en opener worden draagt bij aan een steeds groter vermogen tot afstemming op wat de ander nodig heeft, op wie je voor een ander mag zijn. Op een wezenlijk moment in iemands leven met gevoeligheid voor de ervaringen van de naasten. In deze training focussen we op aandachtig kijken en luisteren wie de ander ten diepste is en wat er nodig is.

Verdiepings-tweedaagsen over thema's rond het levenseinde
Vanaf 2023 zijn er in het Dominicanenklooster Huissen inspirerende verdiepings-tweedaagsen over thema's rond het levenseinde:


De volgende fundamentele vragen vormen de rode draad in de vier verdiepingsdagen:
- Durf je je in te zetten als luisterend instrument?
- Ben je in staat om te reflecteren op ontvangen en geven?
- Ken je jezelf in de wederkerigheid van de relatie?

Klik op de flyer voor uitgebreidere informatie over de tweedaagsen: 


Meer informatie

Kosten

  • € 180,- Vast tarief
  • Inclusief maaltijden en overnachting op een 1-persoonskamer.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Anne Goossensen werkt als hoogleraar Informele zorg & Zorgethiek aan de Universiteit voor Humanistiek, en als lector Verlieskunst bij HBO Drechtsteden. Als vrijwilliger heeft ze de compassionate community Villa TrösT opgericht, waar mensen terecht kunnen na een verlies.

    Medebegeleider (naast Anne) in maart:

    Ben de la Mar is initiatiefnemer van Stichting Luistergoud, een stichting die een breed palet van luistertrainingen aanbiedt in het vrijwilligerswerk waaronder hospices. Daarvoor was hij 30 jaar o.a. als trainer voor vrijwilligers betrokken bij het werk van de Telefonische Hulpdiensten in binnen- en buitenland.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld