MENU

Via inzicht naar verbinding - Stilstaan bij machteloosheid

Machteloosheidservaringen kunnen een diepere innerlijke laag raken waardoor situaties je lang bijblijven. Het stilstaan bij de werkelijke impact van zo’n ervaring, waarbij je wrijving voelt, aanloopt tegen grenzen van je eigen kunnen, willen of verdragen, vormt de kern van deze trainingsdagen. Je onderzoekt je eigen reacties op machteloosheid. Je leert hoe diepgaand kijken je perspectief op de ervaring van machteloosheid kan transformeren door middel van aangereikte reflectie-oefeningen. Een ervaring van machteloosheid kan zo een middel worden tot persoonlijke groei en de weg openen om nog meer beschikbaar te zijn voor de stervende en diens naastenVerdiepings-tweedaagsen voor vrijwilligers werkzaam rond het levenseinde

Vanaf 2023 zijn er in het Dominicanenklooster Huissen 4 inspirerende verdiepings-tweedaagsen voor vrijwilligers werkzaam rond het levenseinde, rondom de onderstaande thema’s:

Durft de vrijwilliger zich als luisterend instrument in te zetten? Kent de vrijwilliger zichzelf in de wederkerigheid van de relatie? Is de vrijwilliger in staat om te reflecteren op ontvangen en geven? Deze fundamentele vragen vormen de rode draad in de vier verdiepingsdagen.


Meer informatie

Datum

 • Woensdag 19 april 10.00 uur t/m donderdag 20 april 2023 17.00 uur
  Code: PJ2310

Kosten

 • € 180,- Vast tarief
 • Inclusief maaltijden en overnachting op een 1-persoonskamer.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding

 • Anne Goossensen werkt als hoogleraar Informele zorg & Zorgethiek aan de Universiteit voor Humanistiek, en als lector Verlieskunst bij HBO Drechtsteden. Als vrijwilliger heeft ze de compassionate community Villa TrösT opgericht, waar mensen terecht kunnen na een verlies.

  Ben de la Mar is initiatiefnemer van Stichting Luistergoud, een stichting die een breed palet van luistertrainingen aanbiedt in het vrijwilligerswerk waaronder hospices. Daarvoor was hij 30 jaar o.a. als trainer voor vrijwilligers betrokken bij het werk van de Telefonische Hulpdiensten in binnen- en buitenland.

  Anne Remijn is rouwtherapeut en trainer. Zij heeft haar praktijk Eb en Vloed in Voorschoten en begeleidt individuen, paren, gezinnen en groepen bij rouwprocessen. Ze geeft trainingen over rouw en verlies aan diverse doelgroepen, verzorgt lezingen en is schrijfster van een aantal boeken met verlies als thema.

  Marja van der Vorst is psychiatrisch verpleegkundige en heeft gewerkt als rouwbegeleider. Zij heeft verschillende opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van rouw en . van een hospice en hierover een aantal boeken geschreven. Sinds een jaar is ze met vervroegd pensioen; ze neemt momenteel interviews af over het leven in de aanloop naar en na pensioen.

  Annemarie Hidding was 15 jaar adjunct-directeur De Luwte, Hospice & Thuis. Ze is mede-auteur van “Dorst of doodsangst” waarin een methodiek wordt aangereikt voor het onderkennen van signalen van spirituele vragen bij mensen in de terminale fase. Momenteel is ze maatschappelijk werker in de setting van geriatrische revalidatie en verpleeghuiszorg bij SZR (Tiel e.o.).

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld