MENU

Noveen Leiderschapsretraite

Leidinggeven vanuit vrijheid, authenticiteit en bezieling. In de rust van het klooster elke maand een etmaal bezinning op je leiderschap, gericht op de ontwikkeling als mens en als bezielend leider.


Al 15 jaar een prachtig programma in het Dominicanenklooster en voor veel deelnemers, midden in een hectisch bestaan als leidinggevende, een belangrijk onderdeel om tot rust te komen en te bezinnen op leiderschap. Het programma bestaat uit een gezamenlijke maaltijd op dinsdagavond, gevolgd door intervisie, een thema op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en inspiratie en onderlinge uitwisseling. Woensdag is een verstilde dag met meditaties, teksten, reflecties en uitwisseling omtrent leiderschap. Bezinning op leiderschap, als weg naar binnen. Bezinning en bezieling voor leidinggevenden, managers en directeuren. Inschrijving voor het jaarprogramma en voor een kennismakingsbijeenkomst is mogelijk.

Inhoud 
In de rust en stilte van het Dominicanenklooster in Huissen kunt u als directeur, manager en leidinggevende (m/v) zich buigen over uw leiderschap en zich verder ontwikkelen als mens en als dienend leider, en zoeken naar balans in denken, voelen en handelen, ingebed in het vaste dagritme van het klooster als krachtige leeromgeving voor bezinning en reflectie.

Opzet 
Gedurende een jaar zes keer een etmaal een dag voor jezelf. We werken met meditaties en met inspirerende teksten, hedendaags of ontleend aan bronnen uit Westerse en Oosterse tradities. Regelmatig worden ook gedichten en muziek ter inspiratie gebruikt. Op de teksten wordt individueel gereflecteerd. Vervolgens delen we de reflecties met elkaar en leggen we de verbinding met onze dagelijkse praktijk als leidinggevende.

Het programma start op dinsdag om 19.30 uur met een gezamenlijke warme maaltijd en eindigt woensdag om 19.00 uur na de maaltijd en na de vespers. Er is de mogelijkheid om dinsdagmiddag eerder aan te komen. Tevens is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de vespers om 18.30 uur.

Informatie 
Nadere informatie over het programma kunt u verkrijgen bij Aalt Bakker, deelnemer aan Noveen en directeur van het Dominicanenklooster, via telefoonnr: 026 - 326 44 22. Bij inschrijving is er telefonisch contact met hem.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Data

 • Dinsdag 8 juni 19.15 uur t/m woensdag 9 juni 2021 19.00 uur
  Code: 21059-6
 • Dinsdag 7 september 19.15 uur t/m woensdag 8 september 2021 19.00 uur
  Code: 21059-9
 • Dinsdag 26 oktober 19.15 uur t/m woensdag 27 oktober 2021 19.00 uur
  Code: 21059-10
 • Dinsdag 14 december 19.15 uur t/m woensdag 15 december 2021 19.00 uur
  Code: 21059-12

Kosten

 • Jaarbijdrage voor 6 bijeenkomsten excl B.T.W.  € 1095,-
 • Eenmalige deelname excl B.T.W.  € 195,-
 • Incl. overnachting op 1-pk

Begeleiding


 • Henk Jongerius, dominicaan, dichter en meditatieleraar

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld