MENU

Het beste moet nog komen

Persoonlijk leiderschap in tijden van (ingrijpende) verandering.
‘Onze pijnlijke ervaringen zijn geen blok aan het been: ze zijn een geschenk. Ze geven ons perspectief en betekenis, een mogelijkheid voor ons om te ontdekken wat onze unieke roeping en onze kracht is.’
Dr. Edith Eva Eger – auteur van ‘De Keuze’ en ‘Het Geschenk’

De aanmelding voor dit programma verloopt via de website van De School voor Transitite. Wil je een extra overnachting voorafgaand of aansluitend aan het programma, neem dan contact op met accommodatie@kloosterhuissen.nl

Vraag jij je ook wel eens af hoe het komt dat sommige mensen de schijnbaar onmogelijkste gebeurtenissen in hun leven doorstaan, hoe ze de veerkracht hebben om teleurstellingen, trauma, en verlies door te werken en steeds hoop en vertrouwen uit te stralen die inspirerend is?
Het antwoord is even eenvoudig als uitdagend: ze leggen een groot verlangen aan de dag om steeds te leren te groeien. Ze hebben een zogenaamde growth mindset. Ze zijn erop gericht hun unieke talent en dat van anderen te ontwikkelen.

De wereld, ver weg en dichtbij, verandert in hoog tempo. Die wereld doet een appèl op je om je te blijven verbinden met wat werkelijk belangrijk voor je is. Om je focus te houden … of te hervinden.

Aan iets nieuws beginnen. Omdat je daar een keuze voor maakte. Of omdat die keuze voor jou werd gemaakt: in je privéomgeving of op het werk. Het vraagt om van het oude afscheid te nemen. Je stuur weer in eigen handen nemen.

Grote en kleine veranderingen dagen ons uit om beter te leren omgaan met falen, teleurstelling en verlies. Ze nodigen ons uit onze rouw onder ogen te komen, zowel persoonlijk als professioneel, om weer tot de volle vreugde van het leven te komen en onze roeping te leven.Een uniek programma: het beste moet nog komen
Dominicanenklooster Huissen biedt in samenwerking met De School voor Transitie een uniek en impactvol weekprogramma aan onder leiding van Jakob van Wielink.

Het beste moet nog komen is een levenshouding vanuit je hart en je hoofd die helpt om je leven zonder spijt en wrok te leven. Een mindset om je toekomst belangrijker te maken dan je verleden en dat te doen wat daarvoor nodig is. Het vraagt te oefenen in nieuwsgierigheid naar het onbekende, in jezelf en in de wereld om je heen.
Het programma werkt met de thema’s van de Transitiecirkel en biedt ruimte om persoonlijk werk te doen om barrières naar vreugde en succes te slechten.

Voor wie?
Het programma staat open voor iedereen die persoonlijk of professioneel met (ingrijpende) verandering te maken heeft of die aan veranderingen leidinggeeft. In die verandering, zoek je naar een antwoord op de fundamentele vraag: wat is mijn roeping en hoe volg ik die? Anders verwoord: hoe geef ik betekenis aan verandering in mijn leven en maak ik groei van mezelf en anderen mogelijk?
Je wilt dus leren het beste uit jezelf en anderen te halen. Je bent bereid je kwetsbaar op te stellen, je te laten bevragen op de uitdagende thema’s van je leven en je bent nieuwsgierig naar de ervaringen van andere mensen.

De opzet
Het programma is intensief en volgt het ritme van het kloosterleven in Huissen.
Op zondagavond word je ontvangen en start het programma met een kennismaking. Van maandag tot en met donderdag bestaat het programma uit drie dagdelen: ochtend, middag en avond. In het programma zijn stilte- en reflectiemomenten aanwezig. Op vrijdagochtend werk je aan een blik naar de periode die volgt op deze week van transformerend leren. Je ontvangt feedback en bemoediging van de overige deelnemers en met nieuwe inzichten en energie neem je in de middag afscheid van elkaar. 

De groepsgrootte

Aan het programma nemen maximaal 18 mensen deel in alle leeftijdscategorieën.

Bij het programma inbegrepen:
- Overnachting op een éénpersoonskamer met WiFi
- Ontbijt, lunch en avondeten. Alle maaltijden zijn vegetarisch
- Koffie, thee en frisdrank

 

Aanbevolen literatuur
Taal van Transitie. Je roeping als leider in een wereld van verandering door Jakob van Wielink, Riet Fiddelaers-Jaspers en Leo Wilhelm.
De Keuze. Leven in vrijheid door Edith Eva Eger.
Het geschenk. 12 lessen die je leven kunnen redden door Edith Eva Eger.


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

  • Vanaf  € 2495,-
  • Inclusief overnachtingen op een 1-persoonskamer, maaltijden en dranken.

Begeleiding


  • Jakob van Wielink is internationaal rouwcounselor, auteur, en opleider in leiderschap. Hij is partner in De School voor Transitie. Jakob helpt leiders en hun organisaties te leven vanuit hun diepste roeping. Hij is als executive coach verbonden aan IMD Business School (Zwitserland en Singapore) en staflid van het Portland Institute for Loss and Transition (VS).

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld