MENU

Schrijf en stilteweekend

Laat dit weekend een vonk in je schrijven ontsteken en verrijk jezelf met de kracht van woorden en stilte. Reserveer nu je plek en geef jezelf de kans om te ontdekken, te schrijven en te ontspannen.
Geertje’s veelgeprezen schrijfretraites putten uit drie krachtige elementen: stilte, beweging en schrijven. Van zaterdag- tot zondagochtend ben je vrijgesteld van praten, waardoor je je volledig kunt richten op schrijven, reflecteren en ontspannen. (Natuurlijk is praten tijdens gezamenlijke sessies welkom.) Laat je geheel ontzorgen in het Dominicanenklooster Huissen en vind rust en ruimte in de stilte.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan Geertje’s Schrijf & Stilteweekend:

Bevrijdend, stimulerend, grensverleggend en ontspannend.

Mijn schrijven is aangewakkerd, de kritische innerlijke stem is overboord gegooid en ik ben eerlijker naar mijzelf geworden.

Een topervaring om tot de kern – en tot rust te komen.

Het was meer dan ik ervan verwachtte! Het was geweldig; een cadeau voor lichaam en geest.

Dit weekend heeft me onverwachte inzichten gegeven op een gebied wat ik dat te uit en te na te kennen.

Het heeft me zó veel opgeleverd. Ik wil nog helemaal niet naar huis!

Dagschema
Het dagschema omvat een meditatieve ochtendwandeling, twee gezamenlijke schrijfsessies, uitwisseling, en optioneel een ontspanningsessie in de avond. In de middag en avond heb je vrije tijd om aan je eigen schrijfprojecten te werken, te lezen, van de kloostertuin te genieten, te wandelen of simpelweg te rusten. Je hoeft geen doorgewinterde schrijver te zijn om aan dit programma deel te nemen.

De perfecte mix van inspiratie en ontspanning

Deze geliefde weekendretraite draait om het omarmen van schrijven met heel je wezen. Daarom eindigen we elke dag met een (optionele) ontspanningssessie die voor iedereen toegankelijk is. De effecten van deze holistische aanpak zijn niet alleen voelbaar in je lichaam, maar ook zichtbaar op papier.

Gedurende dit weekend hanteren we een ongecensureerde benadering van schrijven, zonder enige ervaring vereist. Alles wat je nodig hebt is een open geest en een pen die snel schrijft. We moedigen je aan om vertrouwd te raken met onze schrijfmethode.

 

Je kunt gratis de eerste hoofdstukken van Geertje’s recent herziene en uitgebreide schrijfklassieker ‘Zin: Lust in je Leven door Schrijven’ doornemen of bestellen.

 

Let op: deze weekendretraite omvat geen individuele feedbacksessies. Geertje biedt persoonlijke schrijfbegeleiding aan buiten de reguliere programma’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 12 april 19.30 uur t/m zondag 14 april 2024 16.00 uur
  Code: 24272

Kosten

 • € 399,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 499,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 569,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Geertje Couwenbergh 
  is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt en dat zojuist in een hernieuwde editie is verschenen. Ze publiceert in bladen als Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke belichaamde schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar onlangs verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar populaire adviescolumn in Happinez. Ontdek meer via GeertjeCouwenbergh.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld