MENU

Waarheidsretraite De waarheid verloochenen

We gaan onderzoeken hoe het komt dat ‘de waarheid’ soms niet uitgesproken kan worden. Is ‘de waarheid verzwijgen’ hetzelfde als haar verloochenen? 


De waarheid verloochenen. En dan? Dan kraait die haan, drie keer. Over de tol die je betaalt als je de waarheid niet spreekt, ofwel door iets achter te houden, ofwel door onwaarheid te spreken. Aan de hand van voorbeelden uit de (rechts)praktijk verken je tijdens deze dagen waar de waarheid begint en waarom het moeilijk kan zijn om vol voor de waarheid te gaan staan.

In deze retraite sta je stil bij de onwaarheden die je wellicht ook zelf in stand houdt. Hoe is het met jou, in het licht van de waarheid? Het Erbarme Dich uit de Matthäuspassion wijst ons de weg naar heling.

Programma dag 1

19:30 Aankomst, koffie/thee, kennismaking
20:30 Avondprogramma

Programma dag 2

08:00 Lauden
08:30 Ontbijt
10:00 Ochtendprogramma
12:10 Middagdienst
12:30 Middagmaal
Lege tijd
14:30 Middagprogramma
17:30 Avondmaal
18:30 Vespers
19:30 Avondprogramma

Programma dag 3

08:00 Lauden
08:30 Ontbijt
10:00 Ochtendprogramma
12:10 Middagdienst
12:30 Middagmaal
13:30 Evaluatie en afsluiting
15:30 Afscheid

In meerdere programma's laten we het licht schijnen over een dominicaans kernbegrip: veritas. Dat thema, Latijn voor waarheid, wordt op diverse manieren uitgediept. Zie hier ons complete programma-aanbod. Wilt u zich in één keer aanmelden voor alle Waarheidsretraites en het symposium op 7 september? Kies dan voor de Passe-Partout!


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

Begeleiding


  • Maria van Mierlo is cisterciënzer leek, coach en geestelijk begeleider. Ze leeft en werkt vanuit benedictijnse spiritualiteit. Ze ontwikkelt en begeleidt retraiteprogramma’s en schrijft voor het Nederlands Dagblad en KRO-NCRV. Maria is alle dagdelen aanwezig. www.mariavanmierlo.nl 

    Medebegeleider Klaartje Freeke is jurist, mediator en procesbegeleider en maakt zich sterk voor een rechtspraak met oog voor de menselijke maat. Tijdens deze meerdaagse put ze uit haar ervaringen als strafrechtadvocaat. Klaartje is alle dagdelen aanwezig. www.freekemonster.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld