MENU

Workshop Improvisatietheater Verstevig je plek

Op speelse wijze inzicht verwerven in hoe je verbaal en non-verbaal communiceert en jezelf verstevigt of verzwakt in relatie tot de ander. 

Ken je dat? Je bent in interactie met iemand (je baas, collega, partner, vriend(in)), kind en je merkt dat je verzwakt in de verbinding. Je voelt dat je ruimte en persoonlijke macht weggeeft, maar kunt niet achterhalen hoe dat nu precies gebeurt. Of nog vervelender, je merkt het achteraf pas en weet niet hoe dit te veranderen. Heb je weer over je grenzen heen laten gaan, hoe kun je daar toch meer bewustzijn op krijgen om dat volgende keer te voorkomen.

In deze improvisatietheaterworkshop gaan we op een speelse en luchtige manier aan de slag met principes als: kracht en macht, je positie t.o.v. de ander en communicatie, verbaal en non-verbaal. En hoe je in houding en communicatie jezelf op subtiele wijze t.o.v. de ander kunt versterken en/of verzwakken.

Plezier en inzicht gaan hand in hand deze dag. Door middel van interactieve spelletjes en theater krijg je meer bewustzijn op het dagelijkse spel van getouwtrek om ruimte, positie en invloed waar we onbewust allemaal aan meedoen. Theorie wordt afgewisseld met inzichtgevende oefeningen. Speelse theaterscènes maken veel duidelijk over hoe we vaak onbewust grenzen aangeven, overschrijden, laten overschrijden en onze persoonlijke ruimte opeisen of juist weggeven.

Je gaat anders naar de interactie tussen mensen om je heen en die van jezelf in het verleden kijken. Er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng zodat je handvatten meekrijgt om in de toekomst bewuster in de interactie te gaan.

Quotes van deelnemers:
"Goh, wat heb ik een leuke, fijne dag gehad gisteren! Ik kwam met veel energie en een smile op m'n gezicht thuis! Een ontdekking voor mij dat improvisatietheater: op een leuke manier veel kwijt kunnen, 'mogen gaan' zonder veroordeling of afbranden, met plezier en humor samenwerken om iets neer te zetten en te doen."
Marieke


"De workshop geeft veel stof tot nadenken/voelen!"
Nellie


"Het interessante van spelen is dat je het als vanzelf meeneemt in je dagelijks leven.
Ik merk echt dat ik anders sta in mijn contact met de ander.
Flexibeler, meer meebewegend met wat er is."

"Ik heb er in het gewone leven ook veel aan...ik word flexibeler in het contact in de communicatie...
makkelijker mee te veren met elkaar...."
Carla


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Jacqueline Vergeer is psycho-/hypnotherapeute, NLP-master en heeft zich gespecialiseerd in provocatieve therapie waar zij coaches en therapeuten in opleidt. Ze is tevens improvisatieactrice en geeft improvisatietrainingen, zowel gericht op plezier als op persoonlijke en groepsontwikkeling. Jacqueline is een enorme motivator en weet mensen en groepen met haar positieve energie op warme en humorvolle wijze in beweging te brengen.
    www.provocatievetherapie.nl en www.theaterlink.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld