MENU

Verhaal lied en poeziedag

De wereld hangt van verhalen aan elkaar, in ieder mensenkind schuilt een poëet en onder de douche wordt menig lied geboren. Ontdek tijdens deze inspirerende zaterdag in het klooster van Huissen hoe je zelf vorm kunt geven aan je eigen verhaal, lied of poëzie. Dit alles onder de bezielende begeleiding van gedreven verhalenvertellers, poëten en muzikanten.


Ochtendprogramma:
Pete Pronk: ‘De Kaarsenmaker en Jans Gans’. Een lichtvoetige vertelling, halverwege verstoord door kreten uit het diepe donker met gaandeweg iets van muziek dat vervolgens knarsetandend zich een weg baant tot een lied.

ITHAKA: ‘Muziek en poëzie’. Onstuimig en verstild brengen vijf muzikanten en een stemexpressionist  poëzie en muziek samen, soms samenvallend in een lied dat zich verspreidt door de ruimte.

Esther Kornalijnslijper: ‘Who runs the world’. Rasvertelster Esther Kornalijnslijper pikt het niet langer als het gaat om het behoud van de aarde. Ze maakte een bevlogen vertelvoorstelling die je vanaf het begin op het puntje van je stoel brengt en je beslist niet onberoerd laat. Want de wereld lijkt soms wel een dorp. Wat ver weg leek, komt dichtbij. Ontwikkelingen buitelen over elkaar heen. Onstuitbaar en ongrijpbaar. Hoe kun je je als mens verhouden tot al het nieuws dat op je af komt? Waar sta je en waar wil je staan?

Middagprogramma:
Workshop: Je eigen verhaal vertellen naar aanleiding van ‘Who runs the world’ met Esther Kornalijnslijper

Workshop: Spelen met stemexpressie en tekst, o.a. met het gedicht ‘Thuiskomen’ van Mischa de Vreede door Pete Pronk

Workshop: Poëzie en muziek samen laten klinken met (zelf meegebrachte) gedichten met de muziekgroep ITHAKA


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


 • Pete Pronk, verhalenverteller, docent beeldend vertellen en stemexpressie.
  Gefascineerd door ‘het verhaal van de stem’, met name door mensen van het Roy Hart Theatre. Hij geeft eendaagse en  meerdaagse workshops, zijn werkwijze is open en speels met specifieke aandacht voor eigen kwaliteiten.
  www.petepronk.nl
  Roy Hart Theater www.roy-hart-theatre.com

  Esther Kornalijnslijper is van origine dierenarts, en werd na reizen door Ierland en Nieuw-Zeeland in 2006 door een schrijfcoach op het vertellerspad gebracht. Esther gebruikt storytelling zowel als performer als voor haar werk in de community. Ze is voorzitter van de landelijke Stichting Vertellen en is initiatiefnemer van het Vertelcafé Zeist en Festival Zeist Vertelt. Lees meer over haar op: estherkornalijnslijper.com en specifiek over ‘Who runs the world’ op whorunstheworld.nl

  Muziekgroep ITHAKA bestaat uit Anna Steinebach, piano; Fred Tuinder, klarinet; Henk Scheffer, bas; Jan Krans, viool; Joost Koedijk, gitaar; Pete Pronk, stem.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld